Husholdnings-triks med bordsalt

Ha alltid salt ved komfyren

Bordsaltet har flere funksjoner enn bare å smaksette mat. Én av dem kan redde huset fra å brenne ned.

SLUKKE BRANN: Om det begynner å brenne i stekepanna under matlaging, kan det lønne seg å ha bordsaltet i nærheten. I artikkelen under forklarer kjemikeren hvorfor. Foto: Linn Merete Rognø.
SLUKKE BRANN: Om det begynner å brenne i stekepanna under matlaging, kan det lønne seg å ha bordsaltet i nærheten. I artikkelen under forklarer kjemikeren hvorfor. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Koksalt, også kjent som bordsalt, er et must å ha stående på kjøkkenet, i alle fall for alle som er glade i å lage - og spise mat. Men de fleste vet at man for helsas skyld ikke bør spise for mye salt da det binder seg til mye vann i kroppen - og dermed blir det tyngre for hjertet å slå.

Så vil du passe på kroppen din, bør du begrense mengden salt du bruker i maten. Men det kan likevel lønne seg å ha en kartong med bordsalt i huset. Det har nemlig flere kjemiske egenskaper som vi kan dra god nytte av i hjemmet.

Nederst i artikkelen kan du se en video av noen av dem!

Kjemikeren svarer

Koksalt senker frysetemperaturen til vann. Derfor blir saltet, som kjent, brukt på mange bilveier for å smelte isen på vinteren. Ulempen med salt på bilveiene, er at det får bilene til å ruste.

Men saltet kan også være et godt hjelpemiddel å ha i boligen. Googler du «salttriks», kommer det opp diverse tips til hva annet man kan bruke bordsalt til ved siden av matlaging.

Noen av tipsene som kommer opp er for eksempel at salt skal hjelpe med å bevare jeansfargen, fjerne rødvinsflekker eller rengjøre kasseroller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer