Fordeling av boliglån for kjærester og venner

Ha en klar exit-avtale dersom dere tar opp boliglån sammen

Kjæresteforhold og vennskap varer ikke alltid livet ut. Derfor er det greit å vite hva som skjer med lånet dere tok opp sammen, som ikke er nedbetalt ennå.

HVA OM: Før samboerskapet eventuelt tar slutt, er det viktig å gjøre seg opp noen tanker om hva som skjer med felles lån. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HVA OM: Før samboerskapet eventuelt tar slutt, er det viktig å gjøre seg opp noen tanker om hva som skjer med felles lån. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Artikkelen ble første gang publisert i oktober 2017, og er hentet frem til nytte for nye lesere.)

I 62 prosent av norske privathusholdninger bor det mer enn én person, og flesteparten bor sammen i par, viser SSBs undersøkelse Familier og Husholdninger. Dette kan være gifte par, samboere, kjærester eller kompiser.

Det er flere fordeler med å bo sammen og dele utgiftene som følger med en bolig, og i tillegg har dere mulighet til å få høyere lån når dere er sammen om det.

- Det kan være utfordrende å få lån og skulle betjene det helt på egenhånd. Kjøper du sammen med en annen kan dere dele både lånet og kravet til egenkapital i to, sier Hanna Folkvord, finansrådgiver i DNB.

Men ikke alle forhold varer evig, verken mellom kjærester eller venner. Hva gjør dere dersom lånet ikke er nedbetalt og det er helt uaktuelt å fortsette å bo sammen?

To alternativer

Det er veldig viktig med ryddige avtaler, både når du tar opp lån og kjøper bolig sammen med en kjæreste eller venn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer