Ha is i magen, huseier

Om du ikke tror på noe boligkrakk, bør du ha en god porsjon is i magen når du skal selge din bolig.

Publisert
Sist oppdatert

De seneste par månedene er det meldt om utflatning eller prisnedgang i boligmarkedet, noe som kan gjøre selv den tøffeste boligselgeren nervøs:

Ingen sensommerfest på boligmarkedet

Prisfall i juli

Ingen vet selvsagt om utflatningen er av midlertidig, eller mer permanent, karakter. Selv om det første nok er mest sannsynlig.

Desperat?

Boligredaksjonen kom imidlertid over denne annonsen på finn.no:

Bolig selges til fastpris - først til mølla!

Et rekkehus i Oslo selges til førstemann til mølla - til fastpris. Vår umiddelbare tanke var om noen er ved å bli litt smådesperate etter de seneste ukers meldinger om nedgang i boligprisene.

Men er det smart, eller i det hele tatt nødvendig?

Kan vente lenge

Tidligere beregninger DinSide har foretatt viser nemlig at det kan være lurt å ha is i magen, om man skal selge sin bolig, og det tar litt tid. Ut fra et økonomisk perspektiv, kan man nemlig vente ganske lenge.

Eksempelvis vil mellomfinansiering til en bolig på tre millioner kroner, koste cirka 9.000 kroner i månedlige renteutgifter med fem prosent rente etter skatt. Det betyr altså - dersom du eksempelvis skulle finne på å gi 200.000 kroner i avslag til en kjøper - at du alternativt kunne sitte med boligen i nesten to år til. Noe som er verdt å tenke på?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer