- Hadde aldri tatt sjansen

Forsikringsselskap advarer.

BRANNSIKKERHET: Disse tipsene kan komme godt med, særlig om det er lenge siden du tok en sjekkrunde på brannslukningsapparatet ditt. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

Brannekspert i Frende Forsikring, Odd Magne Skjerping, forteller i en pressemeldig at mange lar flyttbare vifteovner stå på over natta. Det advarer han mot.

Tok fyr

- Det gir økt risiko for branner og branntilløp. Hvert år er det rundt 50 boligbranner som skyldes feil bruk av varmeovner, sier han.

- Jeg hadde aldri tatt sjansen, slår han fast.

På bildet viser han fram en ovn som skal ha startet en boligbrann.

- Denne ble liggende mot gulvet, ble overopphetet og startet en boligbrann. Jeg ser at mange drar fram nedstøvede småovner hjemme nå når det er kaldt. Hvis du henter fram en fra boden nå, fjern for all del støv fra den, sier han.

Han anbefaler folk å bare bruke vifteovn når de er til stede i huset. Aller helst bare i nødstilfeller.

Vær varsom

Også Brannvernforeningen advarer mot bruk av slike ovner.

- Oljeovn og vifteovn bør kun brukes under tilsyn. Vær varsom ved flytting av oljeovner, og sjekk regelmessig for lekkasje. Bruk kun fastmonterte ovner på barnerom. Ovner som ikke er fastmontert kan velte under barns lek, eller bli tildekket av tøy og lignende, skriver de på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer