Halvparten av kundene forstår ikke TV-en

Det er et paradoks at TV-produsentene skryter av stadig enklere TV-er, samtidig som halvparten av kundene har problemer med å bruke dem. Her er tipsene du har ventet på.

SMART-TV-MAS: Dagens smart-TV-løsninger begynner å bli bra, men betingelsen er jo at du har klart å koble TV-en til nettet. Foto: Per Ervland
SMART-TV-MAS: Dagens smart-TV-løsninger begynner å bli bra, men betingelsen er jo at du har klart å koble TV-en til nettet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge en undersøkelse YouGov har gjort for Elkjøp, viser det det seg at halvparten av oss sliter med å bruke moderne TV-apparater. Tallene rimer dårlig med TV-produsentens skryt av hvor enkle TV-ene har blitt, men hvor ille er det egentlig?

Får å gi deg ro i sjelen har vi gått gjennom problemlista, og gir deg her forslag til løsninger.

Mange muligheter skremmer de med teknoangst

Pressemeldingen fra Newswire tar tak i det åpenbare, altså at gamle TV-er hadde så få funksjoner at alle klarte å bruke dem: Med analoge TV-signaler var det i praksis bare å sette inn antennekabelen, og søke etter de få kanalene som var tilgjengelige.

I dag må du imidlertid forholde deg til digitale TV-signaler, enten fra RiksTV eller via kabel eller satelitt.

Og det stopper selvsagt ikke der.

I dag får du nemlig nesten ikke kjøpt en TV som ikke har SmartTV-muligheter, og det betyr i første omgang at TV-en må på nett. Er du interessert i mulighetene dette gir, må du så lære deg hvordan TV-en og dens apper fungerer. Legg så til 3D-funksjon, og avanserte bilde- og lydmenyer, og en fjernkontroll som ikke ligner noe den eldre generasjonen har vært borti før, så har vi forståelse for at alle mulighetene kan virke overveldende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer