Han lurer deg i hjemmet ditt

Trodde du støvsugerselgere var en utryddet rase?

Han har kanskje ikke på seg hverken rutete dressjakke eller tversoversløyfe, men støvsugerselgerne som går fra dør til dør lever fortsatt i beste velgående.  Foto: iStockphoto.com
Han har kanskje ikke på seg hverken rutete dressjakke eller tversoversløyfe, men støvsugerselgerne som går fra dør til dør lever fortsatt i beste velgående. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Støvsugerselgeren, han som går fra dør til dør og selger dyre støvsugere til privatpersoner, lever i beste velgående. - Eller skal vi kanskje si verste velgående, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Bekymringsmeldingen denne gangen gjelder selgere av Envirotect "miljømaskiner". Dette er spesielt dyre støvsugere, som ikke bare støvsuger, den kan også rense tepper, den kan suge, den kan blåse og i tillegg rense luften for pollen - gjerne med aromaterapeutiske oljer for litt ekstra velvære.

Huset blir rent, vesla blir frisk av allergien, og når maskinen så kommer med over 20 smådeler, er det jo ikke rart at den koster flesk. Flaks at selgeren lar deg prute?

Les også: Stor test av støvsugere

- Gratulerer, du har vunnet!

Forbrukerombudet var allerede i fjor sommer i dialog med en av distributørene for disse miljømaskinene. Flere forbrukere hadde klaget på oppførselen til selgerene, blant annet at selgeren lurte seg inn i boligen, ved å påstå at han kom for å levere en premie i en konkurranse. Premien viste seg å være en aggressiv støvsugerselger som ikke ville ta et nei for et nei, og som ikke ville gå på flere timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer