Handyguiden

Her er folkene som får skikk på hus og hjem.

Publisert
Sist oppdatert

Mangler du gardiner fordi du lager skjeve hull med drillen? Eller tror du det må magi til for at den flate pakken fra Ikea skal bli til en hylle? Og du er overbevist om at nåla i symaskina blunker når du skal træ den? Nå kan du kjøpe deg ut av håndverkskrisa.

Dette bør du overlate til fagfolk

Nye tjenester

Håndverksvidunderet Siri Dahl fra Kjelsås i Oslo er en av dem som gjerne tar jobben med å sette opp lister og sy gardiner. Dahl er utdannet tømrer og har jobbet med å bygge kulisser i NRK. Gjennom enkeltmannsfortaket Siri's Småfix fikser hun småjobber som er for store til at du kan spørre naboen om hjelp, men som ikke faller inn under fagfolks områder; hun legger opp gardiner, legger gulv og lister, maler og gjør hagearbeid. 270 kroner pluss moms koster Siri Dahls tjenester per time.

Dette sier loven at fagfolk skal gjøre

  • Legge våtromsmembran på bad og andre våtrom
  • Mure peis eller montere kamin eller vedovn
  • Montere rør for avløp eller vann
  • Legge opp eller koble faste elektriske installasjoner Du kan derfor selv legge parkett, lister og panel, tapetsere og male, legge fliser, legge utvendig kledning, isolere, skifte dører og vinduer.


Kan ikke folk gjøre noen ting selv, Siri Dahl?

- Folk har blitt flinkere til å innse sine begrensinger. Vi har i dag en livsstil med fulle programmer. Det er mange som synes det er ok å komme hjem til ferdige Ikea-hyller, sier Siri Dahl.

Dahls tjenester er etterspurte til tross for at hun helst jobber i bydelen hvor hun bor: hun er nemlig fullbooket frem til sommerferien.

Skatteregler: Slik ordner du at jobben blir hvit

Vorse, nach og fest

Er du lei av å våkne opp til askebegre, tomme ølflasker og dagen derpå-kaos på stua, kan du ringe Klein Service DA. De rydder og vasker over gulv etter festen for 400 kroner per opprydning.

- Det har vært en suksess, sier etablerer og administrerende direktør Ole Fjelberg (snart 20) til Dinside.no. - Vi har nå to ansatte.

Ifølge Kleinservice.com skal foretaket få filialer i Bergen og etter hvert også andre større steder i Norge. Ideen til foretaket fikk de da de selv var på fest og så rotet hope seg opp.

Hva slags rydd- og vaskkompetanse har dere?

- Vi har vært i militæret. Man lærer mye der.

Av nettstedet går det frem at Klein Service ikke pusser pokaler, men gjør hjemmet levelig etter festen. Grandiosa og Cola leveres med tjenesten og koster 100 kroner.

Har du vaskehjelp? Så mye må du tjene for at det skal lønne seg

Gartner

NYTTIGE NUMMER


Har du en hage som trenger en kjærlig hånd eller trenger å få satt ut en staude, så kan du nå hyre inn gartner. Catherine Foss i Den Glade Gartner tar på seg oppdraget.

- Jeg har alle slags kunder, både unge og gamle sier Catherine Foss til Dinside.no

Tjenesten koster 375 kroner + moms per time. Og merk deg at Den Glade Gartner tenker økologisk hagestell.

Så mye koster det å kjøpe seg fri fra hverdagen

Flagging og snømåking

Gressklipping, snømåking og flagging er noen av tjeneste du kan få Vaktmesterkompaniet til å gjøre for deg. Gressklipping og snømåking utføres også av Oslo Snø & Grønt og de oppgir at en sommers plenklipping kan koste fra 6.000 kroner inklusiv moms.

Litt snømåking om vinteren, litt gressklipping om sommeren og raking om høsten... Du slipper unna det meste med rundt 10.000 kroner i året.

AKTUELT


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer