Håpløst boligmarked: Så mye må du arve

BOLIG: Du gledet deg kanskje til å bli ferdig med studiene, begynne å jobbe og ikke minst få din egen bolig? Men i Oslo er fast jobb ingen garanti for at du har råd til egen bolig. Dessverre.

Egen bolig i Oslo koster mye
Egen bolig i Oslo koster mye Vis mer
Publisert

Ingen i Europa har det vanskeligere på boligmarkedet enn Oslo-ungdommen. Og de har det mye verre enn for 20 år siden. Du finner ingen grupper i samfunnet der forskjellene er større enn blant de unge, skriver Aftenposten.

Mens andre europeiske byer subsidierer boliger, må Oslo-ungdom betale markedspris. Ungdommen har det mye vanskeligere i dag enn for 20 år siden. Det viser en analyse fra Norsk institutt for by- og regionalforskning.

Dyrt å være single

Vi har tidligere skrevet at hybelprisene i Oslo er mye høyere enn i andre byer her i landet. Klikk her for å lese mer om det: Horrible hybelpriser

Men det er ikke bare studenter og hybelboere som sliter med boligprisene. Selv om du har fast jobb og tjener rundt 300.000 kroner er det ikke mange boliger du har råd til å kjøpe alene i hovedstaden. Tall fra Noregs Eiendomsmeglerfobrund viser at enslige må bruke nesten 40 prosent av sin disponible inntekt til boutgifter. Tallet er trolig enda høyere for nyutdannede.

Hvor mye gjeld tåler du?

Vi har ved hjelp av vår gjeldskalkulator sett på hvordan en nyutdannet med normal inntekt klarer seg på dagens boligmarked i hovedstaden. Vi har sammenlignet med en familie på fire. Vil du selv bruke gjeldskalkulatoren, kan du klikke på denne linken: Gjeldskalulatoren

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer