Har brannslukkingsapparatet ditt gått ut på dato?

En av ti har apparater som er eldre enn ti år.

Gamle apparater: Påbudet om brannslukkingsapparater i boliger kom for 20 år siden, og i mange norske hjem finnes brannslukkingsapparater som ikke har vært sjekket siden den gang.  Foto: Colourbox
Gamle apparater: Påbudet om brannslukkingsapparater i boliger kom for 20 år siden, og i mange norske hjem finnes brannslukkingsapparater som ikke har vært sjekket siden den gang. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forhåpentligvis vil du aldri ha bruk for brannslukkingsapparatet ditt, men den dagen det virkelig gjelder, er det viktig at det virker. Har du sjekket ditt?

En ny undersøkelse utført av TNS Gallup for If Skadeforsikring viser at de fleste nordmenn ikke er klar over at de skal sende pulverapparatet sitt til kontroll og service. – Brannslukkingsapparater skal ha service, akkurat som bilen, bare med lenger tidsintervall mellom kontrollene, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring i en pressemelding.

Har du hørt om slukkespray på boks? Smart og enkel brannslukkenyhet

Hvert femte år

Er det lenge siden du har sjekket ditt apparat? Pulverapparater skal på kontroll hvert femte år, og til service hvert tiende år. Har du brannskumapparat, skal dette til service hvert femte år. Men undersøkelsen fra If viser at fire av ti branslukkingsapprater som er eldre enn ti år aldri har vært til kontroll. 13 prosent av oss har branslukkingsapparater som er eldre enn dette. Hvor gamle de er, er det heller ikke alle som har kontroll på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer