Har din bolig steget i verdi?

Hett boligmarked? Tja. Boligprisene steg ikke i en eneste av landets største byer i september.

Sentrom, samt de nordøstlige strøk i Bergen har hatt en positiv prisutvikling den siste måneden. Ellers er det heller trått og trist.  Foto: Emanuela/Sxc.hu
Sentrom, samt de nordøstlige strøk i Bergen har hatt en positiv prisutvikling den siste måneden. Ellers er det heller trått og trist. Foto: Emanuela/Sxc.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

September er en måned som viser hvilke retning markedet skal gå utover året, og da eiendomsmeglerbransjen la frem sin ferske statistikk torsdag morgen ble prognoser om en utflating av prisene i høst bekreftet.

Boligprisene er 0,1 prosent høyere enn i august 2009, 4,3 prosent høyere enn samme måned for et år siden. Prisene på eneboliger steg 0,4 prosent fra august til september. Leiligheter steg med 0,1 prosent i den samme perioden, mens prisen på delte boliger falt med 0,7 prosent.

Når det er sagt - kroneverdien på boliger er tilbake på rekordnivået fra august 2007, men korrigert for inflasjon er det ennå et stykke igjen til prisene er på topp: Snittprisen er seks prosent lavere, dersom vi også tar dette med i regnestykket.

Hvor mye er din bolig verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulator

Dette er imidlertid snittall, som sier lite om akkurat din bolig. Så hvordan har prisutviklingen vært der du bor?

Under kan du se en oversikt over prisutviklingen i de største byene - og i nesten alle landets fylker. De områdene som ikke er tatt med, er utelatt fordi tallgrunnlaget er så lite at det ikke er bra nok for å kunne trekke pålitelige konklusjoner.

En ny tjeneste fra Finn.no gjør det lettere å ta tempen på boligmarkedet

Hetest i Bergen

Boligprisene i de største byene
ByProsentvis endring 2008-2009Prosentvis endring i september
Moss5-1
Sarpsborg6-1
Fredrikstad1-1
Oslo-10
Hamar40
Lillehammer40
Drammen60
Tønsberg20
Sandefjord60
Larvik100
Kristiansand30
Stavanger00
Sandnes20
Bergen-20
Trondheim20
Tromsø-20
Kilde: NEF, EFF, Finn.no og Econ Pöyry


I Vestlandets hovedstad er omsetningshastigheten høyest. Her tar det nå 19 dager i snitt å selge en bolig. Landsgjennomsnittet er 35 dager, mens det i Tromsø var 74 dager formidlingstid i snitt på de boligene som ble solgt i september. Formidlingstiden regnes som tiden fra siste gang annonsert på Finn til boligen selges).

I tabellen til høyre kan du se prisutviklingen i de største byene.

Mest interessant er det kanskje at boligprisene ikke steg i en eneste av landets største byer - med mindre vi ser på enkelte bydeler der dette vises i statistikken - i Bergen gjelder dette Arna og Åsane samt Bergenhus og Årstad (alle boliger). Prisen på leiligheter steg med 1 prosent på Norstrand i Oslo, i Kristiansand, Arna og Åsane i Bergen, i Møre og Romsdal, i Sentrum og Byåsen i Trondheim - samt Trøndelag utenom Trondheim.

De eneste områdene som opplevde en positiv prisutvikling på alle boliger i snitt i september var Asker og Nedre Romerike, der prisene også steg med 1 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer