Har du båt og/eller brygge?

Her er noen smarte produkter tilpasset norsk vinter.

Her inne ligger en båt. Foto: Kristin Sørdal
Her inne ligger en båt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har gjerne både brygge og båt, men klimaet kan herje hardt med utstyret. Her er noen praktiske produkter for deg med båt og brygge i vinterlandet.

Norsk patent for brygga

Wee Marines har utviklet en utriggerløfter. Den er konstruert slik at alle på egenhånd kan heise utriggeren ut av sjøen før vinteren slår til. Løftingen gjør du enten med håndvinsj, elektrisk vinsj eller også med bilen som trekkraft.

Les mer hos Båtmagasinet: Norsk patent gjør det enkelt å redde brygga

Leddet og lett

Leddet og superlett utrigger som er lett å redde fra isen. Foto: Produsenten
Leddet og superlett utrigger som er lett å redde fra isen. Foto: Produsenten Vis mer


Et annet praktisk produkt kommer fra Green Bay Systems. Med støtte fra SINTEF, Forskningsrådet og Innovasjon Norge har selskapet utviklet en eksklusiv utrigger i rotasjonsstøpt kompositt. Materialet er slitesterkt og værbestandig, men veier svært lite. Utriggeren er også leddet, slik at den er lett å løfte opp av vannet til vinteren.

Les mer om den norske oppfinnelsen hos Båtmagasinet

Flytende båthus

For to år siden ble vi introdusert til et annet smart produkt - et flytende båthus. Marinovate er navnet, og det kan minne om en ballong som du trer utenpå båten og blåser opp. Inne i posen ligger båten godt beskyttet for vær og vind vinterstid. Posen holdes oppe av en kontrollert luftgjennomstrømning produsert av en vifte som er plassert inne i posen.

Her kan du se mer om det oppblåsbare båthuset

– Vi har testet den i storm, og luftmotstanden er mindre enn den er på båten som ligger inni, sa Cato Jensen, daglig leder i Marinovate AS til DinSide på båtmessa Båter i sjøen for to år siden.

Skal du bygge brygge, trinn mot sjøen eller lignende: Her er komposittmaterialene du kan bruke

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer