Flexit vifte til bad

Har du denne vifta?

Tilbakekaller Flexit baderomsvifte på grunn av brannfare.

BRANNFARLIG: Denne vifta av typen Flexit Silent Eco er svært vanlig i norske hjem. Nå trekker produsenten dem tilbake på grunn av mulig brannfare. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
BRANNFARLIG: Denne vifta av typen Flexit Silent Eco er svært vanlig i norske hjem. Nå trekker produsenten dem tilbake på grunn av mulig brannfare. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ei baderomsvifte som er svært vanlig i norske hjem kan være brannfarlig.

Vifta det dreier seg om er av merket Flexit, og typen er «Silent Eco».

- I noen enkelttilfeller har produktet vært involvert i branntilløp. Det er ikke klarlagt om dette skyldes produkt eller andre omstendigheter. For å være på den sikre siden skifter vi likevel ut produkter produsert før oktober 2017, skriver leverandøren Flexit på sin nettside.

Bare fra før oktober 2017

Produkter som er produsert etter oktober i fjor er ikke berørt. Disse har ifølge produsenten en ny konstruksjon som ikke utgjør noen brannfare.

Privatpersoner som har den aktuelle modellen, bes fylle ut et skjema.

Flexit melder om stor pågang og forbereder folk på at det kan ta tid før de får svar.

Samtlige berørte vifter vil imidlertid bli skiftet ut gratis.

INNSIDEN: Slik ser Flexit Silent Eco ut når du åpner den. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
INNSIDEN: Slik ser Flexit Silent Eco ut når du åpner den. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

Branntilløp dagen etter

Lørdag var det tilløp til dramatikk i en enebolig på Tjøme i Veststfold.

Ifølge TV2 rykket brannmannskaper fra Nøtterøy ut etter at huseieren hadde meldt fra om røykutvikling på badet sitt.

Årsaken skal ha vært den aktuelle baderomsvifta, og branntilløpet oppsto faktisk dagen etter at produsenten hadde gått ut med sin advarsel.

- Boligeieren var på badet i underetasjen da han oppdaget røykutvikling fra baderomsviften. Han ringte 110 omgående og fikk råd om å ta sikringen på kursen i sikringsskapet. Da vi kom fram var røykutviklingen opphørt, vi demonterte baderomsvifta og den lukta brent plast, sier brannmester Trond Abrahamsen i en melding på brannvesenets Facebook-side.

Ber alle om å sjekke

- Vi i brannvesenet henstiller alle til å sjekke om de har det aktuelle produktet. Heldigvis var huseieren på badet da røykutviklingen oppsto. Selvsagt blir det bare spekulasjoner, men vi grøsser med tanken på hva som i verste fall kunne ha skjedd i boligen til barnefamilien, heter det videre i meldingen.

Ifølge den samme Facebook-siden har også ansatte i Vestfold Interkommunale Brannvesen oppdaget at de har Flexit Silent Eco-vifta på baderommene sine.

Brannvesenet oppfordrer alle til å følge produsentens instruksjoner, samt å følge med på DSBs nettside farligeprodukter.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer