Har du en skatt i kjelleren?

Nå får du vrakpant for den gamle og rustne varmtvannsberederen.

Den enkleste sjekken av varmtvannsberederen foretar du selv: Legg hånden på den. Jo varmere den er, jo mer uøkonomisk er den i drift.  Foto: iStockphoto.com
Den enkleste sjekken av varmtvannsberederen foretar du selv: Legg hånden på den. Jo varmere den er, jo mer uøkonomisk er den i drift. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pusse opp badet? Har den gamle varmtvannsberederen røket? Eller har den rett og slett bare utført sin misjon, slik at det er på tide å bytte den ut?

Rørleggersentralen tilbyr nå tusen kroner i vrakpant på varmtvannsberederen din.

- Dette håper vi vil spare miljøet og forsikringsselskaper for flere millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Smart kalkulator: Så mye koster varmtvannet

Ideen kom etter en idédugnad, der selskapet fokuserte på miljø og skadeforebyggende tiltak. Det står hundrevis av gamle beredere i norske hjem, som både er ineffektive, dyre i drift og utgjør fare for vannlekkasjer.

– Denne satsingen suppleres med en konkurranse der folk kan sende inn bilder av sine gamle beredere. Den som eier den eldste berederen vinner en ny gratis. Dette kan gi oss innsyn i hvor mange gamle beredere som finnes i Norge, og i hvor dårlig tilstand de er. Samtidig vil dette være morsomt, lærerikt og bidra til et bedre miljø, sier Daglig Leder i Rørleggersentralen AS, Gunnar A. Ludvigsen.

Les mer om konkurransen på Rørleggersentralens nettsider (Ekstern lenke)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer