Har du en slik i kjelleren?

Du kan sitte på en gullgruve.

Begge disse tv-apparatene er til salgs i Bonhams auksjon av  Michael Bennett-Levys samling av tidlig teknologiske produkter.  Foto: Bonhams
Begge disse tv-apparatene er til salgs i Bonhams auksjon av Michael Bennett-Levys samling av tidlig teknologiske produkter. Foto: Bonhams Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har en TV som avbildet ovenfor i kjelleren, kan du sitte på potensielt store summer. Om du ikke har et slikt eksemplar stående, så kan du likevel finne skjulte skatter i kjelleren til oldefar eller bestemor?

En tur i kjelleren - eller på loftet for den saks skyld - kan vise seg mer lønnsom enn du kanskje kunne drømme om.

Se DinSides TV- og hjemmekinotester her

758 teknologi-objekter

Tidligere denne uken gikk en av verdens største private samlinger av tidlig teknologi under hammeren på det britiske auksjonshuset Bonhams. Det er snakk om Michael Bennett-Levys samling på i alt 758 objekter, deriblant 26 tv-apparater fra årene før krigen. Før auksjonshammeren begynte å falle kl. 10 onsdag 30. september, var det forventet at hele samlingen skulle innbringe rundt en million pund - eller rundt 9,3 millioner norske kroner.

- Dumt å smelte bort verdier

26 TVer

Vi har sjekket innom auksjonssidene, og kan konstatere at alle objektene ikke er solgt i skrivende stund. Dette gjelder blant annet de avbildede tv-ene.

Den øverste, en Cossor type 437T, har en prisantydning på 1500-2000 pund (14.009 til 18.693 norske kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.