Har du en slik i kjelleren?

Du kan sitte på en gullgruve.

Begge disse tv-apparatene er til salgs i Bonhams auksjon av  Michael Bennett-Levys samling av tidlig teknologiske produkter.  Foto: Bonhams
Begge disse tv-apparatene er til salgs i Bonhams auksjon av Michael Bennett-Levys samling av tidlig teknologiske produkter. Foto: Bonhams Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har en TV som avbildet ovenfor i kjelleren, kan du sitte på potensielt store summer. Om du ikke har et slikt eksemplar stående, så kan du likevel finne skjulte skatter i kjelleren til oldefar eller bestemor?

En tur i kjelleren - eller på loftet for den saks skyld - kan vise seg mer lønnsom enn du kanskje kunne drømme om.

Se DinSides TV- og hjemmekinotester her

Cossor tv, type 437T bordmodell fra 1937. Prisantydning på opptil 18.693 norske kroner. Foto: Bonhams
Cossor tv, type 437T bordmodell fra 1937. Prisantydning på opptil 18.693 norske kroner. Foto: Bonhams Vis mer
Cossor type 137T, fra 1936. Prisantydning på opptil 140.000 norske kroner.  Foto: Bonhams
Cossor type 137T, fra 1936. Prisantydning på opptil 140.000 norske kroner. Foto: Bonhams Vis mer
Husker du disse? Osborne og Commodore - de første "bærbare" ... Foto: Bonhams
Husker du disse? Osborne og Commodore - de første "bærbare" ... Foto: Bonhams Vis mer
758 teknologi-objekter

Tidligere denne uken gikk en av verdens største private samlinger av tidlig teknologi under hammeren på det britiske auksjonshuset Bonhams. Det er snakk om Michael Bennett-Levys samling på i alt 758 objekter, deriblant 26 tv-apparater fra årene før krigen. Før auksjonshammeren begynte å falle kl. 10 onsdag 30. september, var det forventet at hele samlingen skulle innbringe rundt en million pund - eller rundt 9,3 millioner norske kroner.

- Dumt å smelte bort verdier

26 TVer

Vi har sjekket innom auksjonssidene, og kan konstatere at alle objektene ikke er solgt i skrivende stund. Dette gjelder blant annet de avbildede tv-ene.

Den øverste, en Cossor type 437T, har en prisantydning på 1500-2000 pund (14.009 til 18.693 norske kroner).

Den nederste tv-en er også en Cossor, type 137T, 1936-modell, med en prisantydning på 10.000 til 15.000 pund - tilsvarende fra 92.971 til 139.456 norske kroner.

Commodore - husker du?

Blant det som allerede har gått under hammeren, er Osborne og Commodore-datamaskiner, de første portable maskinene: Solgt for 60 pund - tilsvarende 557 norske kroner. Ingen formue akkurat, men om du har en slik stående på loftet som bare venter på å bli blåst støvet av, kan det likevel være kroner inn og rot ut.

De glemte heltene

Blant de tidlige teknologiske tingene og dippeduttene som kan sees i Michael Bennett-Levys samling, som nå ligger ute på auksjonshuset Bonhams nettsider, er elektrisk blyantspisser, gamle skrivemaskiner, klokker, hårføner, røntgenapparat, båndopptaker (av båndsalattypen) - ja, mildt sagt alt mulig. Det er verdt en kikk om så bare for nostalgiens skyld - sjansen er stor for at du i løpet av barndommen har vært borti eller husker flere av salgsobjektene.

Sjekk Michael Bennett-Levys teknologisalg ved auksjonshuset Bonhams her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer