Fra 1. januar 2011 ble det påbudt med fast installerte komfyrvakter i alle nye boliger i Norge.
I tillegg er det krav om at det installeres komfyrvakt og overspenningsvern på nye elektriske intallasjoner og i forbindelse med rehabilitering av det elektriske anlegget i eksisterende boliger.
SINTEF NBL har på oppdrag fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) testet sju komfyrvakter på det norske markedet. Testen viser at det er varierende kvalitet på produktene og at det knytter seg en betydelig utfordring til å lage komfyrvakter som klarer å skille mellom normal bruk av komfyrer og potensielt farlige situasjoner. I dag utløser flere av komfyrvaktene altfor mange unødige alarmer,
Husk dette før du kjøper
- Er det det samme hvilken komfyrvakt man velger?
- Nei! Er det noe som denne testen fra SINTEF har vist, så er det nettopp det: Det er i hvert fall ikke det samme hvilken man velger, sier avdelingsleder Bjørn Nyrud i DSB til DinSide.
- Hva bør man se etter, dersom man skal ut og handle komfyrvakt, hvilke egenskaper bør komfyrvakten ha?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger