Har du en tikkende bombe i skapet?

Gamle varmtvannsberedere som går lekk fører til store vannskader i norske boliger.

Det kan være billig forsikring å la fagfolk sjekke at VVS-utstyret ditt er i orden.  Foto: iStockphoto.com
Det kan være billig forsikring å la fagfolk sjekke at VVS-utstyret ditt er i orden. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver tredje vannskade på kjøkken i et stort boligsamvirke er forårsaket av varmtvannsberedere, skriver Varme og Bad i en pressemelding.

– Drypplekkasje fra beredere har ført til at vi må rive opp gulv. Skadene blir ofte store og kostbare, og problemet øker, sier senior teknisk inspektør Torstein Bratgjerd, i If Skadeforsikring.

Hvert år får flere tusen norske boliger vannskader på grunn av varmtvannsberedere som går lekk. Noen av skadene koster det flere hundre tusen kroner å utbedre. I tillegg blir boligen ofte ubeboelig i flere uker.

– Det kan ta lang tid før man oppdager en lekkasje, fordi mange beredere er skjult i skap, på loft og bak trapper. Og de står ofte i rom uten avløp, sier rørleggermester Terje Brodahl i Varme & Bad Martinsen & Brodahl.

Det er ikke bare gamle bad og rørsystemer som får lekkasje: Nye bad er fuktfeller

Skjulte feller

Varmtvannsberedere er gjerne stuet bort i et skap, under kjøkkenbenken - og i noen tilfeller i taket. Dersom varmtvannsberederen er skjult eller pakket inn, tar det gjerne lang tid før en merker lekkasjer. Du anbefales derfor å jevnlig sjekke om det er fuktig rundt denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer