Har du en tikkende bombe i skapet?

Gamle varmtvannsberedere som går lekk fører til store vannskader i norske boliger.

Det kan være billig forsikring å la fagfolk sjekke at VVS-utstyret ditt er i orden.  Foto: iStockphoto.com
Det kan være billig forsikring å la fagfolk sjekke at VVS-utstyret ditt er i orden. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver tredje vannskade på kjøkken i et stort boligsamvirke er forårsaket av varmtvannsberedere, skriver Varme og Bad i en pressemelding.

– Drypplekkasje fra beredere har ført til at vi må rive opp gulv. Skadene blir ofte store og kostbare, og problemet øker, sier senior teknisk inspektør Torstein Bratgjerd, i If Skadeforsikring.

Hvert år får flere tusen norske boliger vannskader på grunn av varmtvannsberedere som går lekk. Noen av skadene koster det flere hundre tusen kroner å utbedre. I tillegg blir boligen ofte ubeboelig i flere uker.

– Det kan ta lang tid før man oppdager en lekkasje, fordi mange beredere er skjult i skap, på loft og bak trapper. Og de står ofte i rom uten avløp, sier rørleggermester Terje Brodahl i Varme & Bad Martinsen & Brodahl.

Det er ikke bare gamle bad og rørsystemer som får lekkasje: Nye bad er fuktfeller

Skjulte feller

Varmtvannsberedere er gjerne stuet bort i et skap, under kjøkkenbenken - og i noen tilfeller i taket. Dersom varmtvannsberederen er skjult eller pakket inn, tar det gjerne lang tid før en merker lekkasjer. Du anbefales derfor å jevnlig sjekke om det er fuktig rundt denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.