Har du fått ny kontrakt?

De reviderte kontraktene regulerer blant annet dagbøter om utbygger er forsinket.

Bygge nytt? Sørg for å sikre deg med en god kontrakt.  Foto: Colourbox.com
Bygge nytt? Sørg for å sikre deg med en god kontrakt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vegrer du for å kjøpe bolig på papiret, nettopp av den grunn at det ofte er forsinkelser? Noe forsinkelser må man påregne, men mange må vente ikke bare dager og uker, men måneder etter avtalt ferdigstillelsesdato før de kan flytte inn. Det samme gjelder for oppussing eller påbygg.

Utbedring og oppføring av bolig og hytte kan reguleres med forbrukerkontrakter fra Standard Norge, og disse foreligger nå i oppdatert elektronisk utgave, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding. - Nå bør utbyggerne ta disse i bruk, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Ikke bare utbyggere og håndverkeres feil: Forbrukere slurver med håndverkontrakter.

Du kan selv be om kontrakt

Forbrukerkontraktene (Byggblankettene NS 3425 – 3429B) ble revidert i 2009, og har vært gratis tilgjengelig for forbrukere på internett siden 1. desember 2009. Arbeidet med elektroniske tilpasninger er nå ferdig også for større utbyggere.

Forbrukerkontraktene er fremforhandlet i regi av Standard Norge og representanter for byggebransjen og forbrukermyndighetene. Uansett om du har kontrakt eller ikke skal du være sikret gjennom bustadoppføringslova. Men standardkontraktene går på noen punkter enda lenger i forbrukerens favør, dersom noe uforutsett skulle skje, eller det skulle oppstå problemer. Spørsmål som tas opp er tidsfrister for når arbeidet skal være ferdigstilt, og retten til erstatning (for eksempel dagmulkter) dersom arbeidet blir forsinket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer