Har du giftige stueplanter?

Test deg selv.

Roser dufter godt ... er de farlige? Foto: Colourbox
Roser dufter godt ... er de farlige? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Giftinformasjonen mottar årlig rundt 40.000 henvendelser fra publikum om mulige forgiftninger. Drøye 60 prosent av henvendelsene er fra allmenheten, mens de resterende henvendelsene kommer fra helsevesenet.

De vanligste forgiftningene hos barn: Symptomer og behandlinger

De fleste henvendelsene som Giftinformasjonen mottar, omhandler akutte eksponeringer; altså at det har oppstått en situasjon hvor det er mistanke om inntak av giftige stoffer. De fleste akuttilfellene er uhell, selv om en stor andel er selvforskyldt - spesielt hos ungdom.

Rundt halvparten av henvendelsene om akutte forgiftningstilfeller, dreier seg om barn under 10 år, og det er barna mellom ett og fire år som utgjør den største gruppa.

Og blant temaene oppringningene omhandler, utgjør planter den største gruppen.

Blant de vanligste stueplantene i norske hjem, er St. Paulia, Ildtopp, Krysantemum, Azalea, Begonia, Orkide og julestjerne. Vet du om disse er giftige eller trygge, om poden skulle være så oppfinnsom å spise dem? Sjekk din kunnskap om giftige stueplanter i testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.