Tips til hjemmet:

Har du gjort dette feil?

Tenker du over hvordan du tenner duftlysene dine? Det burde du kanskje …

DUFTLYS: De fleste av oss har tent duftlys før. Men gjør du det egentlig på «riktig» måte? Foto: Amy Richmond/Shutterstock/NTB
DUFTLYS: De fleste av oss har tent duftlys før. Men gjør du det egentlig på «riktig» måte? Foto: Amy Richmond/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Nå tenker du kanskje: «Jeg trenger ingen bruksanvisning for å tenne lys!»

Men hva om vi forteller deg at det finnes en «riktig» måte å tenne og brenne større lys på, som vil gi deg mye mer valuta for pengene?

Den australske familiebedriften Instinkts, som blant annet selger duftlys, har nemlig laget en guide for hvordan du skal gå fram.

- Følg disse retningslinjene, og du får mye mer ut av lysene dine hver eneste gang - uten at du sløser stearin eller lukt, hevder de på sine sider.

Her er fem enkle steg som skal forbedre levetida på kubbelysene dine.

1: Trim veka

Hver gang du skal tenne lyset, skal du ifølge Instinkts' guide trimme eller kutte ned veka til den er mellom 0,3 og 0,6 centimeter lang.

Ikke glem å trimme veka før du tenner lyset for aller første gang!

- En trimmet veke vil gi deg en renere og klarere flamme. Mens veker som ikke er trimmet ofte vil anta en merkelig form som gjør flammen blass og uklar, skriver bedriften.

Har du altfor lang veke, kan det dessuten forårsake stygge røykbelegg på innsida av glasset.

2: La stearinen smelte jevnt

Når du først har tent lyset, må du ikke blåse det ut før hele det øverste laget med stearin har smeltet. Dette kan ta flere timer, noe som betyr at du ikke bør tenne et lys med mindre du har tid til å la det smelte skikkelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.