Har du husket å sjekke varmtvannsberederen?

Jevnlige sjekker minsker faren for vannlekkasje.

Du kan ikke installere den selv, men det er smart å sjekke varmtvannsberederen med jevne mellomrom.  Foto: Antimedia
Du kan ikke installere den selv, men det er smart å sjekke varmtvannsberederen med jevne mellomrom. Foto: Antimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Varmtvannsbereder bør være plassert i rom med sluk, men er dessverre alt for ofte gjemt bort i kott, skap og i kjellere. Hver tredje vannskade på kjøkken i borettslag er forårsaket av varmtvannsberedere, ifølge rørleggerkjeden Varme & Bad.

Se også: Slik renser du vannlåsen selv

Jevnlige sjekker av varmtvannsberederen er viktig for å forhindre lekkasjer, og dette kan du gjøre selv. Det er rett og slett så enkelt som at du sjekker gulvet under og rundt berederen for smådrypp og fuktige flekker. Du bør også sjekke ekstra godt under koblinger mellom rør og varmtvannsbereder. Med mindre du har en ny smart varmtvannsbereder med automatisk vannstoppefunksjon som er utviklet nettopp med tanke på å unngå kostbare vannskader.

Ta vannsjekken

Ifølge If forsikring er problemet med dryppvannskader fra bereder nå økende fordi mange varmtvannsberedere begynner å bli gamle.

– Etter loven skal en overløp fra sikkerhetsventilen i en bereder ledes til et rom med sluk på gulvet. Men om det begynner å dryppe fra kolbe eller pakning, skjer det ofte rett ned på gulv i rom uten sluk, sier Torstein Bratgjerd i If i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer