Har du ikke levert boligselvangivelsen ennå?

Nå begynner det å haste. Siste frist er 1. februar.

Dersom du ikke fylte ut dette skjemaet i høst, bør du snarest melde fra til Skattekontoret i din kommune om hvor stor boligen din er. Foto: PER ERVLAND
Dersom du ikke fylte ut dette skjemaet i høst, bør du snarest melde fra til Skattekontoret i din kommune om hvor stor boligen din er. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor måtte norske boligeiere skrive boligselvangivelse for å få satt ny ligningstakst på boligen sin. For de som leverte, på ære og samvittighet, innen fristen 15. oktober eller i god nok tid før skattekortene ble sendt ut, er den nye ligningsverdien tatt med i skatteberegningene på skattekortet for 2011. Og det vil automatisk komme opp på selvangivelsen for 2011.

Det er imidlertid fortsatt noen som ikke har levert, nærmere bestemt 12 prosent av norske boligeiere. Kjøpte du bolig etter 1. juli, vil du få en påminnelse sammen med 17.500 andre nye boligeiere, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Resten av boligeierne må faktisk huske på det helt selv innen 1. februar.

Har du nettopp solgt? Solgte du før første januar i år, skal ikke boligens ligningsverdi være med på selvangivelsen, men dersom du eide boligen over årsskiftet skal den med.

Les også: Skattesmell for 500.000 boligeiere

Dette trenger du:

For å levere boligselvangivelsen trenger du kun å oppgi tre nøkkeldata: Hvilken type bolig du har, når den er bygget, og hvor stor den er.

Den første er enkel å svare på: Bor du i leilighet, rekkehus eller enebolig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer