Har du ikke slagtrekker?

Da vet du ikke hva du har gått glipp av.

Det er slagtrekker du skal bruke til skruer. Foto: Brynjulf Blix
Det er slagtrekker du skal bruke til skruer. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du skru mange og lange skruer velger de fleste å bruke noe annet enn en gammel, hånddrevet skrutrekker.

De fleste tyr til batteridrillen, andre har flere maskiner til forskjellig bruk. For det er ikke alle skruer som skal skrus på samme måte, hvordan avhenger av mange faktorer.

Hva trengs til montering?

Skal du skru fast monteringselementer i flatpakkede møbler og annen innredning trenger du ikke mye kraft, tvert i mot. Da trenger du et verktøy som er lett å kontrollere, både når det gjelder kraft og rotasjonshastighet. Ellers risikerer du å ødelegge materialene, som gjerne består av fibermaterialer i forskjellig tetthet og hardhet. Har du først ødelagt et monteringshull i slike materialer må du gjerne til med bor, kniv, lim og trefliser før du kan fortsette.

Til slik montering er det best med en liten skrumaskin, som roterer relativt langsomt og med beskjeden kraft. En Bosch IXO eller en av de utallige etterfølgerne fra andre produsenter er utmerket.

For maskinskruer og bolter av forskjellig slag på små apparater og maskiner er også de lette skrumaskinene best egnet. Her gjelder det å være nøyaktig og forsiktig, så man ikke drar over gjenger eller drar av skruehoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer