Har du kjøpt katta i sekken?

Forsikringsgigant slår varmepumpealarm.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

500.000, eller hvert tredje, norske hjem har nå en varmepumpe, men nå slår If Skadeforsikring alarm om at mange kan ha blitt lurt, melder Newswire.

– Tusenvis av disse varmepumpene er av så dårlig kvalitet at de slutter å virke etter en tid. En annen feil mange gjør er å montere pumpen selv uten å følge bruksanvisningen, sier skadesenterleder Trond Anfinsen i If.

- Vi ser en såpass økning i omfanget av varmepumpeskader, at vi må skaffe oss en større oversikt, har informasjonsdirektør i If, Jack Frostad, tidligere uttalt til DinSide. - De dårlige pumpene ser ut til å svikte før det går fem år, fortsetter han.

Selskapet har nå begynt en kartlegging av skadesaker for å finne ut om det er noen sammenheng mellom kvalitet og skadeomfang.

Lønner det seg for deg å installere varmepumpe? Finn ut med vår kalkulator.

Ytre faktorer

Varmepumper omfattes av villaforsikringen, på samme måte som integrerte hvitevarer, varmekabler og varmtvannsbeholder. Forsikringen dekker derfor skader som følge av direkte lynnedslag eller såkalt elektrisk fenomen, som for eksempel at det ved en feil kommer mer strøm inn i nettet enn det skal. I følge If dekker imidlertid ikke forsikringen mekaniske feil, eller feil som følge av feilmontering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.