Hvordan vaske dobørste

Har du noen gang vasket dobørsten din?

En dobørste er noe enhver husstand har. Men hvor ofte man bør bytte den ut eller vaske den?

BØR VASKES: Har du noen gang vasket dobørsten din? I denne videoen viser vi deg hvordan du bør gjøre det. Video: Julia Muggerud. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leder i kvalitet og utvikling hos rengjøringsbedriften Citymaid, Line Mercedes Åramnes, kan fortelle at som alle andre bruksgjenstander, bør man også bytte ut dobørsten avhengig av materiales levetid og slitasje.

− Dobørsten bør byttes ut når det for eksempel har oppstått slitasje på bust eller gummi, eller når man merker at det er vanskelig å komme godt nok til når man vasker doen, sier Åramnes

Åramnes forteller videre at med noen dobørster trenger man bare å bytte ut endestykket. Da slipper man å bytte ut hele dobørsten. Andre dobørster er også utformet med materialer som er vann og smussavvisende, dette kan forlenge levetiden.

Hun mener nordmenn er gode på å bytte ut dobørsten sin når det trengs, og at det ikke er så mye forskjeller på en dyr og en billig dobørste.

− De dobørstene som er mer slitesterke koster ofte noe mer, men man har dem ofte over lenger periode. En dobørste som kan holde seg over lengre tid er jo både bra for miljøet og toaletthygienen.

Bør vaskes jevnlig

− Dobørsten bør uansett vaskes jevnlig, forteller Åramnes.

Årmnes kan informere om at med en gang man ser rester på dobørsten så bør den vaskes. Da anbefaler hun å skylle børsten godt i rent vann i toalettet etter bruk, samt rengjøre den i en bøtte med kaldt vann og klor. Der bør dobørsten stå i 5-10 min, eller til du ser den er ren. Til slutt er det bare å la den lufttørke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer