Har du også fått denne lappen fra politiet?

Slik sikrer du boligen mot innbrudd i høytiden.

I år er det mange som har fått skriftlig advarsel mot innbruddstyver fra politiet - her er skrivet fra Lørenskog Lennsmannskontor.  Foto: DinSide
I år er det mange som har fått skriftlig advarsel mot innbruddstyver fra politiet - her er skrivet fra Lørenskog Lennsmannskontor. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bedre å være føre var. Og i forkant av julehøytiden har flere politikammer og lennsmannskontor sendt ut varsel om at antallet innbrudd har økt dramatisk, med gode forslag til hvordan man kan sikre boligen sin.

Ifølge et skriv Lørenskog lennsmannskontor har sendt ut, har det vært uvanlig mange innbrudd og grove tyverier i dette distriktet i det siste. I flere av innbruddene har tyvene benyttet seg av stige. Dette for å komme til i annen etasje, som gjerne ikke har alarmsoner.

Her er et av alarmknepene som kan stoppe tyvene

Gode råd:

Har ikke du fått advarsel av politiet i din kommune, kan du kanskje dra nytte av tipsene fra Lørenskog Lennsmannskontor. De gir beboerne følgende råd for hvordan de kan forebygge innbrudd:

  • Ta inn eller lås fast stiger, og snakk med naboen dersom hans stige ligger ute
  • Sett inn, evt lås snøfres, sykler, tilhengere og andre løse verdigjenstander. Hold eventuell garasje lukket og låst.
  • Les også: Har du forsikret det som er i hagen?

  • Vær observant på ukjente personer og biler i nabolaget. Slipp bare inn personer du kjenner, eller som legitimerer seg godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer