Har du også fått inkasso fra Telinet?

Har du bestridt kravet, trenger du ikke betale.

Forbrukerombud Gry Nergård Foto: Bjørn-Eivind Årtun
Forbrukerombud Gry Nergård Foto: Bjørn-Eivind Årtun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømleverandørens avtale "spot med prisgaranti" binder kunden til strømavtalen i 12 måneder, slik vi er vant til med mobilabonnement eller fra treningssenter. Dersom man ønsker å gå ut av avtalen, må man betale 900 kroner i oppsigelsesgebyr. Dette er imidlertid ikke lov, ifølge Forbrukerombudet, Markedsrådet - og Oslo Tingrett.

Vi har gjentatte ganger skrevet om det ulovlige gebyret, og fulgt Forbrukerombudets anbefalinger og rådet leserne våre til å betale regningene, men ikke betale oppsigelsesgebyret. I stedet for bør du bestride kravet skriftlig. Når du ikke igjennom, bør du henvende deg til Elklagenemnda.

Betaler du for mye for strømmen? Finn ut hvilket abonnement som lønner seg for deg med vår Strømkalkulator.

Ikke sikkert du slipper å betale

Hvorvidt du slipper å betale det omstridte oppsigelsesgebyret til Telinet er imidlertid ennå ikke avgjort. Telinet holder fast på at dette er lovlig, til tross for at både Markedsrådet og Oslo Tingrett har vedtatt det motsatte.

Etter at Oslo Tingrett avsa dom i Telinetsaken 5. november i fjor, anket selskapet dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer