Har du sikret deg mot frostsprengning av vannrør?

Nå kommer sprengkulden.

Du kan spare deg for unødige utgifter og mye arbeid etter vannskader dersom du tar enkle forholdsregler før du drar bort i nyttårshelgen. Foto: Colourbox.com
Du kan spare deg for unødige utgifter og mye arbeid etter vannskader dersom du tar enkle forholdsregler før du drar bort i nyttårshelgen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du bort i nyttårshelgen? Gradestokken kommmer nok til å krype godt under null de fleste steder i landet, og noen steder tror meteorologene at vi vil få et tosifret antall minusgrader.

Før du skrur ned varmen for å spare på strømmen mens du er borte, er det imidlertid en viktig ting du bør tenke på: For er vannrørene fulle når kulden setter inn, kan isen sprenge hull i rørene. Når isen så tiner igjen, strømmer vannet ut i boligen, og kan gjøre store skader.

Fire av fem stenger ikke stoppekranen når de drar på ferie, og dette fører til mange og kostbare vannskader, spesielt i tiden rundt jul og nyttår.

Sjekk også hvordan det står til med varmtvannsberederen

Ekstremkulde verst

Jo kaldere vær, jo større er sjansen for at rørene fryser. - I 1996, som var et ekstremt kaldt år, ble det rapportert inn over 80.000 skader. I et normalår, blir det meldt inn rundt 60.000 skader. De 20.000 ekstraskadene skyldes nok frost, sier Fiskum.

- Det er når det blir ekstremkulde at det er størst fare for skader.

Slik gjør du hus og hage klar til høsten

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer