Har du sikret varmtvannsberederen din?

Nye regler krever sluk i rommet du plasserer varmtvannsberederen.

Litt lekkasje fra varmtvannstanken kan ødelegge gulvet. Over lang tid kan det føre til fukt og råteskader i konstruksjonen.  Foto: Brynjulf Blix
Litt lekkasje fra varmtvannstanken kan ødelegge gulvet. Over lang tid kan det føre til fukt og råteskader i konstruksjonen. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere kunne man installere beredere i alle rom i boligen uten å ha sluk eller lekkasjesikring. Dette regelverket er strammet inn, men er på langt nær strengt nok, ifølge Terje Brodahl i Varme & Bad Martinsen & Brodahl.

Skal du installere en ny varmtvannsbereder på kjøkkenet, eller i et skap i gangen, må du altså sikre deg mot lekkasje. Men dersom du bytter ut en eksisterende varmtvannsbereder stilles det ingen krav til lekkasjesikring.

Burde du bytte varmtvannsbereder? Bør ikke bli eldre enn 15-20 år

Sikrer bare badet

Når vi pusser opp baderommet er det strenge krav til membran for å forhindre lekkasje og fuktskader. Regelverket rundt hvordan man må sikre varmtvannsberedere og hvitevarer tilknyttet vann ellers i boligen er imidlertid ikke like strenge, til tross for at det ble strammet inn for alle nye boliger sommeren 2011. Ekstra problematisk er det om varmtvannsberederen er gjemt unna i et skap, noe den gjerne er for å gi plass til vaskemaskin og tørketrommel på baderommet.

– Berederne er skjult bak skapdører og ofte omringet av vaskemidler, plastposer og allslags rot. Derfor kan det ta lang tid før man oppdager en lekkasje. Da kan gulvet allerede være gjennomtrukket av vann. Noen ganger må det rives opp og skiftes, sier Brodahl i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer