Har du trampoline? Dette bør du sjekke

Rustne fjær på trampolinen? – Bruk sølvspray for å piffe den opp, såframt den ikke er gjennomrusten!

TRAMPOLINE-SJEKK: Se over alle deler på trampolinen, og ta en ekstra sjekk på fjærene og innfestingene til fjærene på ramma, oppfordrer ekspertene. Foto: KRISTIN SØRDAL
TRAMPOLINE-SJEKK: Se over alle deler på trampolinen, og ta en ekstra sjekk på fjærene og innfestingene til fjærene på ramma, oppfordrer ekspertene. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Det er vår og starten på vårlige aktiviteter som vårpuss, hagestell og oppmontering av trampolinen etter vintersesongen.

– Det er viktig med det jevne ettersynet, som bør være hele tiden, sier Sverre Lundh Limtun, avdelingsleder ved Enhet for forbrukersikkerhet hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Om du ikke er så god på jevnlig vedlikehold, så bør du i alle fall ta en ekstra kontroll før hoppesesongen setter i gang. Og har du hatt den stående oppe hele vinteren, bør du ta en ekstra sjekk.

Men hva bør du egentlig gjøre, om fjærene er rustne? Må de byttes?

LES OGSÅ: Finnes det en redning for gresset under trampolinen?

– Pynt med sølvspray!

– Sjekk sikkerhetsnettet, innfestinger, borrelåser, oppfordrer Limtun.

– Du bør sjekke duken, og se etter slitasje på duk, det er viktig å følge med på. Fjærene bør sjekkes jevnlig, og skiftes om de er slitt, det er kjempeviktig, sier han videre.

Det er imidlertid ikke sikkert at fjærene trenger å byttes selv om de er rustne.

– Overflaterust er ikke det farligste, men det vi har sett på noen, er at fjærene begynner å lage spor i rammeverket på trampolinen. Så man bør ikke bare sjekke innfestinga på fjærene mot duken, men også mot metallet – og også fjæra i seg selv, om den virker slitt. Man bør totalt sett følge med og gå en runde på det, sier Limtun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.