Har du vært skeptisk til Blu-ray?

Uansett hva du trodde: Hjemmekino-fantastenes favorittformat er nå på vei til å bli folkeeie.

Har du vært skeptisk til Blu-ray?
Publisert
Sist oppdatert

Det manglet ikke på skeptikere da det høyoppløste videoformatet Blu-ray ble lansert: Både spillerne og filmene var alt for få og dyre, og hvem ville vel bruke penger på et fysisk film-medium når man i stedet kunne laste ned?

Vel, skal vi tro på tallene som ble presentert på den store Blu-ray konferansen på årets IFA-messe, så tok skeptikerne feil. Grundig feil.

Det skal likevel ikke legges skjul på at det er skjær i sjøen, noe vi kommer tilbake til lenger ned. Men først, litt fakta:

Svært gode tall

Det er allerede over 1500 Blu-ray titler tilgjengelig, og utvalget øker nesten daglig. Nesten alle nyhetene går på Blu-ray, og også filmselskapenes back-up kataloger har fått et kraftig oppsving.

Bedre utvalg kombinert med stadig lavere priser har altså økt salget kraftig, og selv om inntekten per film synker i takt med prisreduksjonen veies dette mer enn opp av det økte volumet.

Siden filmselskapene tjener langt mer på Blu-ray enn på DVD-filmer er de her i ferd med å få en solid pengemaskin:

Salgstallene hittil i år viser nemlig at hele 31 millioner Blu-ray filmer vil bli solgt (tall for vest-europa), i løpet av 2009. Dette er en økning på 244 prosent, eller en tredobling av salgstallet fra 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer