Har du vært skeptisk til Blu-ray?

Uansett hva du trodde: Hjemmekino-fantastenes favorittformat er nå på vei til å bli folkeeie.

Har du vært skeptisk til Blu-ray?
Publisert
Sist oppdatert

Det manglet ikke på skeptikere da det høyoppløste videoformatet Blu-ray ble lansert: Både spillerne og filmene var alt for få og dyre, og hvem ville vel bruke penger på et fysisk film-medium når man i stedet kunne laste ned?

Vel, skal vi tro på tallene som ble presentert på den store Blu-ray konferansen på årets IFA-messe, så tok skeptikerne feil. Grundig feil.

Det skal likevel ikke legges skjul på at det er skjær i sjøen, noe vi kommer tilbake til lenger ned. Men først, litt fakta:

Svært gode tall

Det er allerede over 1500 Blu-ray titler tilgjengelig, og utvalget øker nesten daglig. Nesten alle nyhetene går på Blu-ray, og også filmselskapenes back-up kataloger har fått et kraftig oppsving.

Bedre utvalg kombinert med stadig lavere priser har altså økt salget kraftig, og selv om inntekten per film synker i takt med prisreduksjonen veies dette mer enn opp av det økte volumet.

Siden filmselskapene tjener langt mer på Blu-ray enn på DVD-filmer er de her i ferd med å få en solid pengemaskin:

Salgstallene hittil i år viser nemlig at hele 31 millioner Blu-ray filmer vil bli solgt (tall for vest-europa), i løpet av 2009. Dette er en økning på 244 prosent, eller en tredobling av salgstallet fra 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.