Krigen i Ukraina

Har fått inn jodtabletter

Apotek1 har fått inn en leveranse med jodtabletter til grossist som sendes ut til apotekene i slutten av uken.

NYE TABLETTER: Kort tid etter invasjonen av Ukraina ble apotekene utsolgt for jodtabletter. Apotek 1 sier det er kommet inn nye tabletter til grossist, som fordeles denne uken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
NYE TABLETTER: Kort tid etter invasjonen av Ukraina ble apotekene utsolgt for jodtabletter. Apotek 1 sier det er kommet inn nye tabletter til grossist, som fordeles denne uken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Russlands invasjon av Ukraina førte til at salget av jod-tabletter av typen «Jodix» skjøt i været.

I starten av mars, kunnne produsenten Orion Pharma melde at de hadde gått tom. De selger produserer og selger «Jodix» i Norge og Finland.

– Vi er for tiden utsolgt i begge markedene, etter at etterspørselen har økt dramatisk på grunn av situasjonen i Ukraina, sa leder for investor relations Tuukka Hirvonen til DinSide.

Han tegnet et greit bilde over situasjonen.

– Vanligvis selger vi mellom 100 og 200 pakker med «Jodix» i måneden i Norge. I forrige uke solgte vi 200 000 pakker, fortalte han da, og opplyste om at de ville få ut neste leveranse til Norge 20. april.

Nå melder NTB at Apotek1 har fått inn en leveranse med jodtabletter til grossist som sendes ut til apotekene i slutten av uka.

Tablettene som skal fordeles torsdag og fredag er ikke Jodix, som er solgt tidligere, men Kaliumjodid SERB, opplyser Apotek 1 i en epost til NTB.

Kaliumjodid SERB er reseptfritt og er, i likhet med Jodix, høydose jod til atomberedskap, men har en annen dosering. Kjeden opplyser at tabletten kun er ment til bruk ved atomulykker og kun skal tas ved beskjed fra myndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer