Har forårsaket personskade

IKEA tilbakekaller denne kommoden.

KVIBY kommode fra IKEA har knotter som blir ødelagt når de monteres. Foto: IKEA
KVIBY kommode fra IKEA har knotter som blir ødelagt når de monteres. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IKEA gikk ut i dag og ba kunder som har kjøpt kommoden KVIBY ta kontakt med kundeservice, eller bytte- og returavdelingen. Da vil de få en gratis reparasjonspakke, som inneholder seks skuffeknotter, samt festeskruer. Svakheten ligger nemlig i knottene.

Rørleggere boikotter IKEA

IKEA har fått tilbakemelding om at glassknottene har blitt ødelagte under montering, og at dette har forårsaket personskader.

- Vi har ikke mer informasjon enn at noen har fått legehjelp i forbindelse med skadene som har oppstått, men det er antageligvis ikke verre enn kutt i noen fingre, sier Frode Skage Ullebust, kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge til DinSide.

Han opplyser at det er kommet 14 klager internasjonalt, mens antall solgte kommoder er 31.000.

IKEA tilbakekaller babysovepose

- Årsaken til at knottene er blitt ødelagt, er at de er blitt skrudd for hardt til under montering på skuffefrontene, heter det i en pressemelding fra IKEA.

- IKEA er opptatt av å opprettholde gode kundeforhold, hvis noen vil bytte kommoden er det greit, men i utgangspunktet er det en velfungerende kommode, sier Skage Ullebust.

Disse flatpakkene kan ta knekken på deg

Hvis du har kjøpt din KVIBY kommode til og med uke 17 i år, kan du ta kontakt med kundeservice. Har du kjøpt den etter denne datoen skal alt være i orden. Datostempling finner du på undersiden av kommoden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer