- Har sett rotter komme opp av toalettet

Når nettene blir lange, trekker rottene inn. Slik blir du kvitt dem.

Er det problemer med rotter der du bor, bør du kanskje tenke over hva du gir til småfuglene. Korn står øverst på rottenes drømmemeny ... Foto: Colourbox.com
Er det problemer med rotter der du bor, bør du kanskje tenke over hva du gir til småfuglene. Korn står øverst på rottenes drømmemeny ... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen dyr er søte på avstand, men vi synes ikke det er fullt så hyggelg å få dem i hus. Rotter er, for de aller aller fleste av oss, ikke søte hverken ute eller inne. Men det forhindrer dessverre ikke at rotter gjør skader på norske boliger for flere millioner hvert år.

Ifølge Linda Engen, produktutvikler i Gjensidige Forsikring, ligger gjennomsnittlig erstatningssum etter at disse skadedyrene har vært på ferde på rundt 50.000, men de kommer gjerne opp i en sekssifret sum.

- Vi har noen hundre slike skadesaker i året, sier Engen til DinSide.

Hun forteller at det vanligste er små gnageskader. Men også disse kan utvikle seg til å bli alvorlige. For eksempel dersom rottene har gnaget i stykker en ledning, kan det føre til brann.

- Det som koster mest, er hvis de dør inni veggen, slik at du må rive ned veggen for å få dem ut, sier Engen, og legger til: - Det er faktisk mange som ikke oppdager at de har rotter i huset før de kjenner lukten av døde dyr.

Uvelkomne gjester i hus? Slik blir du kvitt dem

Skrekkhistoriene

Historier om rotter innomhus er aldri hyggelige, og ifølge Engen klarer rottene i mange tilfeller å leve i symbiose med oss mennesker ganske lenge før vi merker det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer