Hvordan rengjøre rettetang?

Håret kan rives opp

Dersom du ikke er nøye med rengjøringen av rettetangen din, kan det få hårfine konsekvenser.

MÅ RENSES: Visse du at du må rense rettetangen jevnlig? Om du ikke gjør det kan det få konsekvenser. I videoen viser vi deg hvordan det skal gjøres. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du rettetang jevnlig? Da har du kanskje lagt merke til at det over tid samler den et lag med smuss langs kantene?

Dette er viktig å fjerne ifølge ekspertene. Gjør du ikke det, kan det gå utover håret ditt.

- Kan forekomme en svidd lukt

- Rettetangen bør rengjøres ved jevne mellomrom, slik at man unngår oppbygging av produkt og skitt på platene, forteller Fay Skogstad, fag- og markedsansvarlig hos Adam og Eva skole og akademi til DinSide.

Hun forteller at urene plater vil kunne føre til at tangen ikke glir like lett gjennom håret, slik at man vil få et ujevnt resultat, samt at det kan forekomme svidd lukt som vil sette seg i håret.

- Dette gjøres enkelt med en lettfuktet klut og såpe, pass på at kluten ikke er for fuktig og at rettetangen ikke er koblet til strøm når man vasker den, sier hun og legger til:

- Hvis platene er veldig tilgriset kan man la tangen varmes fort opp, før man rengjør den, men pass igjen på at man har koblet den ut av støpslet og at man ikke brenner seg.

Kan skade platene

Ida Nilsson i Babyliss Nordic forteller også at det er viktig å jevnlig rengjøre rettetangen.

- Man skal jevnlig tørke av platene med en fuktig klut for å forhindre at eventuelle stylingsrester og fett fra håret brenner inn og skader platene, sier Ida Nilsson i Babyliss Nordic til DinSide.

Bruk en bomullspinne

Frisør Julie Aresdatter hos På Håret Solsiden forteller til DinSide at man godt kan bruke en bomullspinne til dette.

- Angående stylere og glattetenger skal disse tørkes godt av med en fuktig klut, spesielt oppå varmeplatene, i kantene, tuppen og hele. Her kan man også bruke en q-tips eller piperenser om det er kanter eller sprekker som er vanskelig å komme til.

Hun forteller at jo oftere styleren brukes, desto oftere må den rengjøres.

- Der er mye produktrester fra varmebeskyttelse som blir sittende igjen oppå platene og rundt tanga. Dette kan sees som brune linjer i kanten av varmeplatene, sier hun.

Det brune laget kan til slutt slite på håret ifølge Aresdatter,

- Blir det for mye «lag på lag» med stivnet styling her kan det bidra til å slite unødvendig på håret. Håret kan i verste fall rives opp, dette er selvfølgelig mikroskopisk, men det kjennes godt på et langt hår over tid, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer