Hvordan rengjøre rettetang?

Håret kan rives opp

Dersom du ikke er nøye med rengjøringen av rettetangen din, kan det få hårfine konsekvenser.

MÅ RENSES: Visse du at du må rense rettetangen jevnlig? Om du ikke gjør det kan det få konsekvenser. I videoen viser vi deg hvordan det skal gjøres. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du rettetang jevnlig? Da har du kanskje lagt merke til at det over tid samler den et lag med smuss langs kantene?

Dette er viktig å fjerne ifølge ekspertene. Gjør du ikke det, kan det gå utover håret ditt.

- Kan forekomme en svidd lukt

- Rettetangen bør rengjøres ved jevne mellomrom, slik at man unngår oppbygging av produkt og skitt på platene, forteller Fay Skogstad, fag- og markedsansvarlig hos Adam og Eva skole og akademi til DinSide.

Hun forteller at urene plater vil kunne føre til at tangen ikke glir like lett gjennom håret, slik at man vil få et ujevnt resultat, samt at det kan forekomme svidd lukt som vil sette seg i håret.

- Dette gjøres enkelt med en lettfuktet klut og såpe, pass på at kluten ikke er for fuktig og at rettetangen ikke er koblet til strøm når man vasker den, sier hun og legger til:

- Hvis platene er veldig tilgriset kan man la tangen varmes fort opp, før man rengjør den, men pass igjen på at man har koblet den ut av støpslet og at man ikke brenner seg.

Kan skade platene

Ida Nilsson i Babyliss Nordic forteller også at det er viktig å jevnlig rengjøre rettetangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer