HBO Nordic er nå live i Norge!

NYTT: HBO ble nettopp lansert for norske TV-kunder, og prisen er 79 kroner i måneden. I videoen øverst ser du hvordan tjenesten fungerer, oppdatert informasjon får du i teksten lenger ned.

HEISANN: HBO Nordic-appen har dukket opp på Samsung-TV-er. Foto: Per Ervland
HEISANN: HBO Nordic-appen har dukket opp på Samsung-TV-er. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 23:15: Etter å ha ventet hele dagen kom endelig beskjeden vi har ventet på:

HBO Nordic virker nå i Norge.

Dette er det vet så langt

Foreløpig er det imidlertid en liten gruppe heldiggriser som kan fråtse i utvalget: Såvidt vi vet, er det nemlig kun de som eier en ny Samsung TV som får aktivert HBO Nordic, og som du ser lenger ned: Noen av dem får til og med prøve tjenesten gratis i hele tre måneder.

For alle oss andre vil prisen på HBO Nordic være 79 kroner i måneden. Det er samme pris som konkurrentene Netflix og Viasat Play altså, men HBO Nordic opererer imidlertid med bindingstid på 12 måneder. Det ser heller ikke ut til at det er noen prøveperiode, også det er litt uvant i dag.

Merk deg at HBO ruller ut tjenesten gradvis: Selv om vi fikk den på vår Samsung TV litt over 23:00 i kveld, er det altså ikke sikkert at alle er like heldige. Her er det bare å prøve seg fram.

Men ikke fortvil om du ikke har en Samsung-TV: Dette betyr nemlig at problemene HBO har hatt må være over, og at tjenesten om kort tid vil rulles ut til alle andre. Dermed er videoene vi har laget interessante for alle: De viser nemlig hvordan menyene fungerer, og ikke minst hva vi syns om utvalget. Vi kan forøvrig også bekrefte at det er norsk undertekst tilgjengelig.

Se video av HBO i bruk, med undertekster her:

Samsung-kundene blir prioritert

HBO Nordic har altså inngått en avtale med Samsung, der Samsungs TV-apparater i korte trekk får HBO-appen før de andre TV-produsentene.

Enda bedre blir det hvis du har kjøpt toppmodellen, altså TV-modellen ES8005 mellom 19. november og 18. januar. Da vil du nemlig få tre måneder med HBO Nordic gratis. Appen vil riktignok fungere på resten av Samsungs 2012-modeller også, men de får ingen gratisperiode.

Oppdatert: Kjøper du nettbrettene Galaxy Tab 2 10.1 eller Galaxy Note 10.1, kan du i visse tilfeller også få HBO gratis i hele 6 (seks!) måneder. Spør med andre ord etter dette i butikken.

I Norge er det altså slik at Samsung-kundene blir prioritert, og det er også via vår Samsung-TV og dens HBO-app at vi for første gang fikk se hvilket utvalg HBO vil tilby oss nordmenn.

HEISANN: HBO Nordic-appen har dukket opp på Samsung-TV-er. Foto: Per Ervland
HEISANN: HBO Nordic-appen har dukket opp på Samsung-TV-er. Foto: Per Ervland Vis mer


Selve appen ble for første gang tilgjengelig i dag, og viser tydelig hvilket utvalg HBO Nordic ser ut til å gi oss nordmenn, og det alene gjør dette svært interessant.

I videoen i toppen av artikkelen ser du våre førsteinntrykk av innholdet fra HBO Nordic via Samsungs TV-app.

Appen er ute

Selve appen laster du ned via Samsungs SmartTV-funksjon, og har du som oss en Samsung D8005ES, skal du også ha fått med deg en HBO-kode ved kjøpet. Om du mangler koden, men likevel har en kompatibel enhet, må du henvende deg til Samsung, for eksempel via deres Facebook-sider.

Etter å ha installert appen får du tilgang til HBO Nordics innholdsmeny, og kan dermed se på utvalget.

Oppdatert 23:15, dette er nå endret: Den store nedturen er imidlertid at du fortsatt ikke får logget inn slik at du kan begynne å fråtse i innhold: For etter å ha tastet inn vår kode har vi fortsatt ikke fått bekreftelses-eposten fra HBO Nordic, og nøyaktig når den kommer vet vi foreløpig ikke.

Her ser du noen bilder av hvordan HBO Nordic ser ut på Samsung-TV-er:

Appen viser hva du får av HBO Nordic

Manøvreringen skjer via mobilens piltaster, OK-knappen, og ikke minst Return-knappen. Menyene ligger på venstre side i TV-bildet, og du kan velge mellom Hjem, Serier og Filmer- Dette er selvforklarende, det som er interessant er imidlertid innholdet:

  • Dårlig film-utvalg: Når det gjelde filmer må vi si at utvalget ser svært tynt ut. På actionkomedier ligger det for eksempel bare en film: Bird on a wire (eller på norsk: Midt i siktet) med Mel Gibson og Goldie Hawn. Det oppsummerer egentlig ganske godt hva vi mener om filmutvalget: Per dags dato er de filmene som ligger inne enten gamle eller ukjente.
  • Bra serie-utvalg: Det kommer neppe som noen overraskelse at det er serie-utvalget som er best på HBO. Per dags dato ligger det allerede 46 TV-serier på plass, inkludert siste sesong av Boardwalk Empire. Her bør det med andre ord være mulig å slå i hjel en time eller to ...

Prisen er 79 kroner i måneden

Enkelte Samsung-kunder får altså HBO gratis i tre måneder, men for alle andre er prisen 79 kroner per måned.

Det ser også ut til at det blir 12-måneders binding, men detaljene her må vi komme tilbake til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer