HD-TV: Overlegen vinner

Vår store undersøkelse viser at Canal Digital er den store HD-vinneren blant norske TV-signal-distributører.

Til sammen tilbyr de største norske TV-distributørene i dag 19 HD-kanaler. Vår undersøkelse viser at Canal Digital er den overlegent flinkeste leverandøren av HD-TV her i landet. Foto: Per Ervland
Til sammen tilbyr de største norske TV-distributørene i dag 19 HD-kanaler. Vår undersøkelse viser at Canal Digital er den overlegent flinkeste leverandøren av HD-TV her i landet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fordi du bestemte deg for å lese denne artikkelen, er sannsynligheten stor for at du eier minst en flat-TV. Sannsynligheten er også stor for at TV-en din er av typen HD-Ready eller Full HD. Det innebærer i tilfelle at du kan glede deg over såkalte HD-sendinger.

Se tabeller nederst i artikkelen.

HD står for High Definition, noe som kan oversettes til "høyoppløselig". Poenget er at TV-bilder som sendes i HD består av langt flere punkter (pixler) enn ordinære TV-sendinger (SD, Standard Definition) og fremstår derfor som langt skarpere og mer livaktige. Resultatet er kort og godt en positiv TV-opplevelse.

Les også: Disse kanalene viser fotball-VM

Enorme forskjeller

Alle de store TV-signal-distributørene, uansett om de distribuerer sine signaler via kabel, satellitt, internett eller bakkenett, har åpenbart forstått at HD-TV er fremtiden. Alle de syv aktørene vi har sett nærmere på, tilbyr derfor HD-kanaler. Samtidig avdekker vår undersøkelse enorme forskjeller mellom de ulike aktørenes HD-tilbud.

Den store vinneren av vår undersøkelse er Canal Digital. Canal Digital tilbyr både kabel-TV og parabol-TV. Og når antall HD-kanaler er målestokken, er begge plattformer helt overlegne sammenlignet med konkurrentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.