HD-TV: Overlegen vinner

Vår store undersøkelse viser at Canal Digital er den store HD-vinneren blant norske TV-signal-distributører.

Til sammen tilbyr de største norske TV-distributørene i dag 19 HD-kanaler. Vår undersøkelse viser at Canal Digital er den overlegent flinkeste leverandøren av HD-TV her i landet. Foto: Per Ervland
Til sammen tilbyr de største norske TV-distributørene i dag 19 HD-kanaler. Vår undersøkelse viser at Canal Digital er den overlegent flinkeste leverandøren av HD-TV her i landet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fordi du bestemte deg for å lese denne artikkelen, er sannsynligheten stor for at du eier minst en flat-TV. Sannsynligheten er også stor for at TV-en din er av typen HD-Ready eller Full HD. Det innebærer i tilfelle at du kan glede deg over såkalte HD-sendinger.

Se tabeller nederst i artikkelen.

HD står for High Definition, noe som kan oversettes til "høyoppløselig". Poenget er at TV-bilder som sendes i HD består av langt flere punkter (pixler) enn ordinære TV-sendinger (SD, Standard Definition) og fremstår derfor som langt skarpere og mer livaktige. Resultatet er kort og godt en positiv TV-opplevelse.

Les også: Disse kanalene viser fotball-VM

Enorme forskjeller

Alle de store TV-signal-distributørene, uansett om de distribuerer sine signaler via kabel, satellitt, internett eller bakkenett, har åpenbart forstått at HD-TV er fremtiden. Alle de syv aktørene vi har sett nærmere på, tilbyr derfor HD-kanaler. Samtidig avdekker vår undersøkelse enorme forskjeller mellom de ulike aktørenes HD-tilbud.

Den store vinneren av vår undersøkelse er Canal Digital. Canal Digital tilbyr både kabel-TV og parabol-TV. Og når antall HD-kanaler er målestokken, er begge plattformer helt overlegne sammenlignet med konkurrentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer