Hedmark og Oppland dyrest på kommunale tjenester

Så mye betalte nordmenn for vann, avløp, renovasjon og feiing i 2011.

Vannavgift er en av de kommunale avgiftene vi betaler for, som i snitt har steget med 4,4 prosent det siste året. Foto: All Over Press
Vannavgift er en av de kommunale avgiftene vi betaler for, som i snitt har steget med 4,4 prosent det siste året. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at hver husstand i snitt betalte 9.970 kroner for kommunale tjenester i 2011. Samtidig er det store prisforskjeller på disse tjenestene fra ett område til et annet.

Dyrest er det i Hedmark og Oppland.

Avgiftene stiger

Tallene fra SSB viser at de kommunale gebyrene knyttet til bolig steg med 3,3 prosent på landsbasis fra januar 2011 til januar 2012. Det er spesielt gebyrene for feiing og tilsyn som har gått opp det siste året, nærmere bestemt med 6,8 prosent i snitt.

Selv om det er Vest-Norge som har hatt den største prisstigningen det siste året, nærmere bestemt på 4,7 prosent, er det likevel ikke her man betaler mest til kommunen. Derimot finner man de dyreste kommunale tjenestene i Hedmark og Oppland, der husholdninger i snitt betaler 12.388 kroner. Dette er 2.418 kroner mer enn landsgjennomsnittet.

I andre enden av skalaen finner vi Oslo og Akershus, der de kommunale årsgebyrene totalt kommer på 8.790 kroner i gjennomsnitt.

Les også: Klar for ferie? Pass på hvor du tar ut penger til reisen!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer