Hekksakser med ekstra rekkevidde

Har du høye hekker, trær eller busker som må trimmes?

LANG REKKEVIDDE: Når du skal klippe høye busker og trær nytter det ikke med vanlig hekksaks. Vi har testet lange varianter. Foto: BRYNJULF BLIX
LANG REKKEVIDDE: Når du skal klippe høye busker og trær nytter det ikke med vanlig hekksaks. Vi har testet lange varianter. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hekksakser er kjekt å ha, til mer enn bare å klippe hekk. Du kan trimme busker, fjerne ugress og annet som ikke skal overvintre.

Men har du en høy hekk, eller trær og busker som er høyere enn du rekker over med vanlige hekksakser, da trenger du noe som fungerer i høyden. Da er vi over på hekksakser på skaft, i praksis et rørarrangement. Vi har testet fem forskjellige løsninger, både for ledning og batteri, med forskjellig rekkevidde og utbyggingsmuligheter.

Likt og ulikt

Alle redskapene har et klassisk hekksaksblad på rundt 45 centimeter. Åpningen mellom tennene bestemmer tykkelsen på grenene som kan klippe, denne åpningen varierer fra 12 til 27 millimeter.

Saksen drives av en elektromotor som på de fleste redskapene sitter rett ved bladet. Dette arrangementet kan vinkles for å kunne klippe toppen eller sidene av hekk, trær eller busker, og resten av redskapet består av et rør med brytere og håndtak. Noen av redskapene har teleskopiske rør for å kunne justere lengden.

Av redskapene vi har testet skiller Bosch AWM10 seg ut ved at den ikke har motoren plassert oppe ved selve saksen. Motoren sitter derimot helt bakerst på enden av røret. Hvis man vil være kvikk kan man si at den har hekkmotor ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer