Hellstrøms pelletsgrill

Mesterkokken har satt navnet sitt på en pelletsgrill. Den koster, men så smaker det også!

ENKELT OG PERFEKT: Squash, kyllingfileter, hel mais og entrecote, det var ingen ting å si på resultatet.  Foto: ELISABETH DALSEG
ENKELT OG PERFEKT: Squash, kyllingfileter, hel mais og entrecote, det var ingen ting å si på resultatet. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det over og ut for tennvæskesvidde skosåler?

Ifølge stjernemestersinnakokk Eyvind Hellstrøm er det aller viktigste for å lykkes med grilling å ha full kontroll på varmen.

Og for det beste resultatet skal man grille lenge på lav temperatur.

- Pelletsgrillen har egenskaper som jeg mener er en grillrevolusjon, sier Hellstrøm i en reklamevideo for den amerikanske pelletsgrillen fra Memphis han har valgt å sette navnet sitt på.

Etter å ha prøvd den, er vi tilbøyelig til å være enige. Det er lekende enkelt, og maten blir fantastisk god. Likevel kommer vi nok aldri til å kjøpe den, og det er det flere grunner til.

Slik unngår du tennvæskesmak på grillen

Dette er pelletsgrillen

Pelletsgrillen skal være enkel i bruk, så enkel at alle kan klare det. Man griller indirekte, slik at man ikke svir selve produktet. Med god og nøyaktig temperatur, skal det bli enkelt å grille jevnt. Grillen kan stilles inn fra 80 til 300 grader.

Det er bokstavelig talt, plug & play. Fyll på pellets i kammeret foran på grillen, plugg i kontakten, og trykk på på-knappen. Så kan du stille inn ønsket temperatur på grillen, eventuelt koble til steketermometer og stille inn ønsket kjernetemperatur på maten som skal grilles; og du kan også velge at grillen skrur seg av når kjøttet er ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer