Helsparkling til halv pris

ARG! Husets forrige eier (eller kanskje det til og med var deg?) har smelt opp 80-talls glassfiberstrie i hele huset. Uansett hvordan du vrir og vender på det slipper du ikke unna, og nå er det på tide å ta affære. Det er en grisejobb, og du vil ha hjelp - men hvor mye koster det?

Publisert
Sist oppdatert

Rette vegger

Om det er du eller boligens forrige eier som er den store innredningssynderen trenger vi ikke rippe opp i. Men de aller, aller fleste er vel enige i at det glade 80-tallets glassfiberstrie ikke gjør mest for innredningen?

Malt glassfiber på veggene kan fort gi boligen et litt klinisk preg, og uønskede assosiasjoner. Undertegnede lette febrilsk i krokene etter Karius og Baktus i trolldeig, før det slo henne at det var kun fordi samtlige tannlegekontor som har blitt avlagt visitter de siste 20 årene har hatt nettopp det: Hvitmalt glassfiberstrietapet - og de ovennevnte trolldeigfigurene.

Her måtte det altså forandringer til for å sikre den gode skjønnhetssøvnen, og det fort.

Ingen billig affære

En sjekk rundt omkring, med familie, venner og fagfolk fikk følgende konklusjon: Her må det sparkel til. Strietapetet var nemlig festet på gipsplater, som nesten umuliggjorde fjerning uten latterlig mye klin og støv.

Helsparkling av vegger ble altså lansert som den beste løsningen - og konklusjonen var at dette er en jobb for fagfolk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.