Helt på kanten

Ville du bodd her? Det kan du, faktisk.

FIN BELIGGENHET: Det ser ut som The Balancing Barn skyter ut fra landskapet, men det er bare noen smarte arkitekter som har brukt hodet. Foto: Living Architecture
FIN BELIGGENHET: Det ser ut som The Balancing Barn skyter ut fra landskapet, men det er bare noen smarte arkitekter som har brukt hodet. Foto: Living Architecture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finnes det finere navn på et bygg som dette enn The Balancing Barn, eller "den balanserende stallen" hvis vi oversetter til ikke fullt så fin norsk?

Bygningen ligger i Suffolk, et fylke lokalisert på østkysten av England. Det oppsiktsvekkende verket er et samarbeidsprosjekt mellom nederlandske MVRDV og Mole Architects, og utgjør et aldri så lite ingeniørteknisk kunsstykke.

The Balancing Barn er over 30 meter lang, men som bildene tydelig viser er det langt fra hele bygget som hviler på det landlige landskapet. En stor skrent er i utgangspunktet en hindring som overvinnes av arkitektene ved å enten grave den bort, eller så bygger de oppå og rundt skrenten, kanskje ved å legge inn en underetasje som strekker seg ut fra nedsiden av skrenten.

Men ikke her.

Høydeskrekk? Da bør du styre unna dette toalettet

Lett i ene enden

Her har arkitektene simpelthen latt være å lage noe fundament etter at boligen fyker utover kanten som en annen Wirkola, og dermed henger store deler av den langpanneformede konstruksjonen utover kanten, uten noen synlig form for støtte. Trikset har vært å bruke lettere byggematerialer i den «svevende» delen enn i den jordnære, mens et betongfundament gjør ting ekstra stødig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer