Heltregulv

Den klassiske varianten av tregulv er stadig aktuell.

Slik kan et heltregulv av typen "valnøtt natur" se ut. Vi ser på ulempene og fordelene med denne typen gulv. Foto: Moelven
Slik kan et heltregulv av typen "valnøtt natur" se ut. Vi ser på ulempene og fordelene med denne typen gulv. Foto: Moelven Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et gulv i ekte treverk, fra topp til bunn, laget av utvalgte tresorter og nøye utplukkede materialer som har fått nennsom behandling - finnes det noe bedre?

Det første mange vil reagere på er prisen, men krav til vedlikehold og ulike utfordringer knyttet til montering og bruk vil også være blant innvendingene.

Men det avgjørende er tidsperspektivet. Et heltregulv av topp kvalitet som er er lagt forskriftsmessig av fagfolk vil kunne vare i flere generasjoner, og i motsetning til moderne parkett med bare få millimeter med topplag av tre kan heltregulvet slipes ned svært mange ganger.

Andre gode egenskaper som trekkes fram er at de er varme å gå på, gir god lyddemping av fottrinn, og at de er allergi- og miljøvennlige.

LES OGSÅ: Teppet: fordeler og ulemper

Tresorter

De mest brukte tresortene er furu, eik, bjørk, valnøtt og ask. Tykkelsen ligger gjerne mellom 14 og 30 millimeter, og bredden fra 70 millimeter opp til nærmere 300 millimeter. Lengden på bordene kan være opptil 250 centimeter, men kortere, fallende lengder er vanlig.

Tresortene kan som regel leveres i flere forskjellige farger og med forskjellige overflatebehandlinger. De kan være børstet, oljet og vokset, eller man kan lakke med overflatekarakter etter smak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer