Heng flekkene i sola

Å fjerne flekker av pastasaus, makrell i tomat og salsa fra klærne er mye enklere enn du tror.

HVORDAN FJERNE FLEKKER? Ta sommeren til hjelp, det funker faktisk. Foto: Berit B. Njarga
HVORDAN FJERNE FLEKKER? Ta sommeren til hjelp, det funker faktisk. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært borti flekker som ikke vil bort i vanlig vask, og kjerringrådene er mange, selv om de ikke virker hver gang. Men ett funker faktisk, og det sparer deg for tid, penger og bortkastede midler som blir stående ubrukte i ettertid.

Har du spist taco eller kanskje spaghetti bolognese, og fått tomat- eller salsaflekker på klærne, som er umulige å få bort i ettertid?

Du trenger faktisk ikke noe annet enn fint vær for å fjerne flekkene.

Sola gjør jobben

Kjerringrådet vi har testet ut har vi fått fra Mexico, hvor antallet salsa-flekker på klærne etter all sannsynlighet overgår norske forhold. Det samme gjelder antallet døgn med sol og varme.

Nå lurer du kanskje på hva sol og varme og Mexico har med flekkfjerning å gjøre. Men det er høyst relevant. Trikset fra selveste tacolandet går nemlig ut på å vaske de flekkete klærne på normalt vis, før man henger dem til tørk i sola.

Etter noen timer i sola er flekkene vekk, sola bleker dem nemlig bort.

Høres det for godt ut til å være sant, har vi prøvd ut trikset under norske solforhold.

Væravhengig kjerringråd

Til ære for DinSides lesere har undertegnede sølt ketchupflekker på sin hvite t-skjorte, for så å teste ut dette kjerringrådet mot flekker.

Fordelen er uten tvil at det er veldig enkelt, siden det ikke krever noe ekstra arbeid utover det å vaske klærne på vanlig vis. Ulempen er at vi bor i Norge, og det er dårlig med klestørk i sola i vinterhalvåret.

OPPHOLDSVÆR: Velg deg en dag det er spådd oppholdsvær til å fjerne flekkene. Foto: Berit B. Njarga
OPPHOLDSVÆR: Velg deg en dag det er spådd oppholdsvær til å fjerne flekkene. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Men, det skal sies at vi har prøvd flekkfjerningstrikset en gang det var minusgrader da vi hengte et flekkete plagg ut i sola tidlig i april, og likevel forsvant flekkene på et par timer i sola.

Regn og byger, derimot, virker ikke like godt - så velg deg en deg med oppholdsvær til å teste ut trikset på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer