Her betaler du eiendomsskatt

Har du hytte i disse kommunene, merker du det på skatteseddelen.

Strandlinje kan være topp, men det kan også koste deg mye i skatt dersom du har adresse i en av disse kommunene. Foto: Colourbox.com
Strandlinje kan være topp, men det kan også koste deg mye i skatt dersom du har adresse i en av disse kommunene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsskatt vinner frem som inntektskilde i kommunene. Anslagsvis betaler nå hver tredje boligeier skatt på boligen.

Av landets 430 kommuner, krever nå 283 eiendomsskatt, 166 av disse har eiendomsskatt på bolig. I 1981 krevde 147 kommuner inn eiendomsskatt.

En undersøkelse utført av Huseiernes Landsforbund viser at av de 166 kommunene som krever eiendomsskatt på boliger i 2009, har 112 valgt å kreve inn skatt i hele kommunen. 53 av disse kommunene krever skatt bare i strøk utbygd på byvis. (I to kommuner er spørsmålet om denne skatteformen ubesvart i undersøkelsen.)

Har du eiendom her?

Utvidelsen til å gjelde hele kommuner har økt voldsomt etter en lovendring som ble effektuert fra skatteåret 2007. Dette året var tallet 54, mot altså 111 kommuner i dag. Så selv om ni kommuner også har valgt å fjerne eiendomsskatten etter 2007, er økningen stor. (Disse ni er Aure, Bardu, Drangedal, Etne, Gjesdal, Lyngdal, Nordre Land, Nordreisa, Sørreisa.

I disse kommunene kreves det inn eiendomsskatt på boliger i hele kommunen:

Hedmark, Oppland, Telemark, Vest-Agder, Hordaland, Sogn og Fjordane, Nordland, Troms og Finnmark ligger over landsgjennomsnittet for antall kommuner med eiendomsskatt på bolig. Økningen i antall har vært særlig sterk i Vest-Agder, Hordaland, Sogn og Fjordane, Nordland og Akershus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer