Brann på kjøkkenet

- Her bør du absolutt ikke bruke brannteppe

Slike tepper har veldig begrenset bruksområde, sier Brannvernforeningen.

BRANNFARE: Både If og Brannvernforeningen advarer mot å slokke kokeplatebranner med brannteppe. Bildet er tatt i forbindelse med Brannverforeningens forsøk i 2014. Foto: Thor Adolfsen, Brannvernforeningen.
BRANNFARE: Både If og Brannvernforeningen advarer mot å slokke kokeplatebranner med brannteppe. Bildet er tatt i forbindelse med Brannverforeningens forsøk i 2014. Foto: Thor Adolfsen, Brannvernforeningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If advarer sterkt mot å bruke brannteppe for å slukke komfyrbranner i matolje og smult. Bakgrunnen er praktiske undersøkelser utført av If Sikkerhetssenter i Hobøl som viser at ved høye temperaturer, vil røyk og ild slå rett gjennom teppet.

Det opplyser If i en pressemelding.

Seks av ti branner startet på kjøkkenet

– Forsøkene våre legger seg nært opptil forholdene på kjøkkenet ved matlaging, og da får vi helt andre resultater enn ved raske demonstrasjoner av brann i fett. Grunnen er at temperaturen på olje ved matlaging blir veldig høy over tid, sier fagsjef Terje Hagelund ved If Sikkerhetssenter, i pressemeldingen.

Selskapet viser til tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) at i fjor startet 58 prosent av alle boligbranner på kjøkkenet.

- Mange av brannene her i landet begynner på kjøkkenet, så tenk sikkerhet ved matlaging. Tilberedning med fritering er mer og mer utbredt, så derfor er det viktig å vite hva du bør gjøre hvis det begynner å brenne, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If, i pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer