Her bør du selge den gamle sofaen din

Snøfreser og sofa topper Finns fritekstsøkliste.

Finn-direktør Nina Sandvold Brekke glemte å ta mål da hun kjøpte bruktsofa på Finn. Den kom ikke inn døren, men ble solgt dagen etter - med 500 kroners fortjeneste. Foto: Caroline Roka
Finn-direktør Nina Sandvold Brekke glemte å ta mål da hun kjøpte bruktsofa på Finn. Den kom ikke inn døren, men ble solgt dagen etter - med 500 kroners fortjeneste. Foto: Caroline Roka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du å kvitte deg med en gammel sofa, er Finn torget stedet. Der venter hundretusener av kjøpelystne nordmenn. Og de vil kjøpe sofa. Statistikken over mest søkte ord de to siste ukene på Finn Torget viser at det ble utført hele 113.000 søk på sofa.

– Helt normalt, sier Nina Sandvold Brekke, administrerende direktør på Finn Torget til DinSide. Hun forteller at sofa er det aller mest brukte søkeordet, året rundt. Og tar man med relaterte ord som sovesofa, hjørnesofa, 3-seter et cetera, blir det enda flere søk.

– Været i Norge er ustabilt, og vinteren er lang. Kanskje dette er noe av grunnen til at nordmenn er så opptatte av hvordan sofaen deres ser ut, sier Brekke.

Les også: DinSides kræsjkurs til deg som skal selge på nett

Glemte å måle døren

Finn-direktøren har selv erfaring med å selge sofa på Finn. To ganger fordi hun overtok en sofa i forbindelse med flytting, og en gang fordi hun hadde glemt å ta mål av sofaen før hun kjøpte.

- Jeg kjøpte en art deco bruktsofa som var veldig fin, men sofaen var for stor - eller døren for trang, så jeg fikk den ikke inn. Den gikk rett i garasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.