Her bør hygienen være førsteprioritet

Her er bakteriene - og slik blir du kvitt dem.

SKYLL DISSE: Jordrester fra grønnsakene kan gjøre deg syk. Foto: Colourbox.com
SKYLL DISSE: Jordrester fra grønnsakene kan gjøre deg syk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøkkenet er for mange synonymt med kos og hygge, og gourmetmiddager med venneflokken er blitt hobby for mange.

Vil du at middagsgjestene skal forbinde matlagingen din med noe positivt, og ikke med magesjauen de fikk dagen derpå, bør hygiene være førsteprioritet.

Les også: Trygt å droppe klesvasken?

Slik unngår du bakteriene

Vi har samlet tipsene som kan hjelpe deg å holde kjøkkenet fritt for skumle bakterier.

Enkelte gjenstander og redskaper er mer utsatte enn andre, og disse bør du være ekstra påpasselig med å holde rene.

Kjøkkenklut og oppvaskkost

Disse har til felles at de brukes på overflater, kopper og kar som kan ha vært i kontakt med vidt forskjellige matvarer - og bakterier.

Kjøkkenkluten bør derfor vaskes ofte i vaskemaskin, på minst 60 grader.

Oppvaskkosten kan man legge i klor jevnlig for å ta knekken på bakteriene, eller putte i oppvaskmaskinen på et 60-graders vaskeprogram. Har du ikke oppvaskmaskin, kan du rense den manuelt, med klorinoppløsning, eller sette børsten inn i Zalo Antibakteriell.

Les også: Den lumske oppvaskfellen nesten alle går i

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer