Her bor vi trangest

Mer enn halvparten av nye boliger er mindre enn 120 kvadratmeter store.

Publisert
Sist oppdatert

Halvparten av nye boliger som bygges her i landet, er blokkleiligheter, og mer enn halvparten har under 120 kvadratmeter bruksareal.

En tredjedel av enhetene er mellom 50 og 79 kvadratmeter store, deretter følger en gruppe boliger med areal mellom 80 og 119 kvadrat. Det viser nye tall fra SSB.

- Et nybygg i Oslo koster 46.601 kroner per kvadratmeter. Hvem i all verden vil ha en leilighet til den prisen? De unge har ikke råd til dem, og de voksne som har penger nok, vil ha større leiligheter. Det sa analytiker og partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, i forbindelse med en presentasjon av prognoser for boligmarkedet i 2008.

Les mer: Nye boliger - for dyre og for små

Slik bor vi her ...

I Oslo er hele 85,4 prosent av de igangsatte boligene fra 2007 av typen blokkleiligheter. Til sammenligning kan vi se at det i Sogn og Fjordane bygges 44 prosent eneboliger. Se tabell nederst i artikkelen for fordelingen av nye boligtyper fylke for fylke.

Lite eller stort hus? Sjekk hva som gir mest igjen for investeringen

I fjor ble det påbegynt 32.520 boligenheter i Norge. Av disse var 8.339 eneboliger, 2.845 tomannsboliger, 4.554 rekkehus/kjedehus og andre småhus, 651 bygninger for bofelleskap og hele 15.504 enheter i boligblokker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer