Her er alt svanemerket

Alle møblene fra svenske Norrgavel er svanemerkete. Denne uken åpnet den første butikken i Oslo.

- I praksis kan du grave denne sofaen ned i hagen, og den blir til jord, sier Jamila Brodin, butikksjef i Norrgavels nyåpnete butikk i Oslo. Foto: Elisabeth Dalseg
- I praksis kan du grave denne sofaen ned i hagen, og den blir til jord, sier Jamila Brodin, butikksjef i Norrgavels nyåpnete butikk i Oslo. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvordan kan hjeminnredning være viktig når verden ser ut som den gjør?

Kanskje ikke det man venter å høre fra en arkitekt som lever av å tegne og selge møbler, men det er dette som var grunntanken fra arkitekten (Erik) Nirvan Richter, mannen bak den svenske møbelprodusenten Norrgavel.

Norrgavel er møbelindustriens svar på Slow-food-bevegelsen i matbransjen. Her er kvalitet og gode råvarer i fokus. Møblene skal være holdbare, ikke bare sett fra forbrukerperspektiv, men også økologisk. Og de satser på klassisk skandinavisk design som varer, ikke motemøbler som man vil le av om et par år.

- I praksis kan du grave ned hele sofaen, og den vil bli til jord. Med unntak av et par skruer, selvfølgelig - men dette er jo også mineraler, sier Jamila Brodin, butikksjef i Norrgavel til DinSide.

Svanemerket i alle ledd

Norrgavel er faktisk verdens første møbelprodusent som kun produserer svanemerkete møbler, og har også egne butikker. I tillegg til å selge egne møbler, fører de et utvalg interiørprodukter som passer til sortimentet, de fleste er svanemerket, økologisk, resirkulert - eller miljøvennlig på en eller annen måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.