Her er årets mest skamløse kopier

Ser du forskjell på originalen og kopien?

And the winner is ... Originalen "Latina" i to versjoner (venstre og midten) er designet av spanske beth Galí for Santa & Cole Neoseries og er å se i Doha, Qatar. Kopien (til høyre) er også å se i Qatars gatebilde, bestilt av Public Works Authority ASHGAL i Doha. Foto: Action Plagiarius
And the winner is ... Originalen "Latina" i to versjoner (venstre og midten) er designet av spanske beth Galí for Santa & Cole Neoseries og er å se i Doha, Qatar. Kopien (til høyre) er også å se i Qatars gatebilde, bestilt av Public Works Authority ASHGAL i Doha. Foto: Action Plagiarius Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste firma setter stor pris på utmerkelser for produktene sine. Plagiariusprisen må sies å være et unntak. Hvert år deles nemlig den tyske prisen ut til bedrifter som produserer eller selger de aller frekkeste kopivarene.

Det er lett å trekke på skuldrene, men kopivirksomheten kan få ganske dramatiske konsekvenser for dem som rammes:

Kopivarer selges rimeligere, og det er ikke rart at de frekke hermegåsene kan ta mindre for varene enn originalprodusenten: de har jo ikke måttet finansiere produktutvikling, ei heller tar de risken med å utvikle produkter som ikke slår an i markedet.

– Løsningen på problemet er enkel: Boikott billige kopier, og meld fra om kopiene i stedet for å kjøpe dem, skriver Action Plagiarius, organisasjonen som står bak prisen, i en pressemelding.

Under kan du se noen av årets frekkeste kopier. Ser du forskjell?

(For ordens skyld: Originalen til venstre, kopien til høyre.)

Se fjorårets vinnere her

Peker nese til hermegåsene

I 1977 oppdaget den tyske designeren og professoren Busse at en forhandler fra Hong Kong solgte kopier av noen vektskåler han selv hadde designet for Soehnle-Waagen på messen Ambiente i Frankfurt. Prisen var omtrent en sjettedel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer